‘Prins Andrew werkt bewust niet mee aan onderzoek Jeffrey Epstein’

Een ding is zeker, prins Andrew scoort geen punten met deze actie.

Lees ook

Je bent een koppige prins, of je bent het niet. Een ding is zeker, prins Andrew scoort geen punten met deze actie.

LEES OOK: Prinses Eugenie laat van zich horen na schandaal prins Andrew

Prins Andrew weigert in te gaan op verzoeken van advocaten om vragen te beantwoorden over zijn vriend Jeffrey Epstein. Zijn eigen advocaten hebben hem geadviseerd niet mee te werken, zo vertellen ingewijden aan The Telegraph. Oh dear…

Al maanden proberen advocaten van een paar van de vermeende slachtoffers van Epstein, zowel in als buiten de media, de prins vragen te laten beantwoorden. Volgens een bron benaderen ze Andrew echter alleen maar om publiciteit te krijgen voor hun zaken en niet omdat zijn hulp noodzakelijk is. "De advocatenfirma's kunnen zich beter focussen op het onderzoek van het ministerie van Justitie en harder werken voor gerechtigheid voor de slachtoffers van Epstein."

Ze behandelen de zaak als een spelletje door de hertog van York steeds te blijven benaderen, aldus een ingewijde. "Dat geeft de cliënten het idee dat er progressie is gemaakt in de zaak, maar brengt ze in werkelijkheid niet dichter bij gerechtigheid. De Amerikaanse advocatenfirma's komen al meer dan een decennium weg met deze tactiek. Dus het is tijd ze daarop aan te spreken."

Jeffrey Epstein schandaal

Andrew krijgt al jaren kritiek op zijn banden met Epstein. De Amerikaanse miljardair en veroordeelde zedendelinquent pleegde vorig jaar zelfmoord in zijn cel in afwachting van een nieuwe strafzaak wegens seksueel misbruik. In een gesprek met de BBC sprak Andrew vorig jaar over de vriendschap. Het interview zorgde voor veel ophef. Zo zou de prins te weinig empathie hebben getoond voor de vermeende slachtoffers van de zakenman. Andrew legde naar aanleiding van alle commotie zijn koninklijke taken neer.

 

BRON: THE TELEGRAPH, ANP, BEELD: GETTY IMAGES, BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook