Koningsdag 2020: 7X dingen die je over het hoofd zag

We blikken terug op de zeven opvallendste momenten van Koningsdag 2020. Een lieve royal groepsknuffel incluis!

Lees ook

Koningsdag was dit jaar anders dan andere jaren. Maar met een Oranjebittertje in de hand en de aandacht naar de Online Oranjes was het nog best gezellig. We blikken terug op de zeven opvallendste momenten van Koningsdag 2020.

LEES OOK: De Koningsdag Coupe van Máxima (en zo fix je 'm gemakkelijk zelf)

1. Prinses Alexia

Prinses Alexia praatte openhartig over haar opvoeding, "We hebben het heel gezellig. Ondanks dat mijn vader en moeder een heel drukke baan hebben, zijn ze er altijd en doen we vaak leuke dingen samen." Het gevolg? Een trotse Máxima met een glimlach van oor tot oor. De koningin haar reactie zodra haar dochter klaar was met praten: "Dit was niet scripted!"

2. Royal DJ

De jongste zoon van prinses Margriet, prins Floris, dj'de in het rond op zijn Instagram. New royal job alert?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Versie zonder youtube hick-up ..:)

Een bericht gedeeld door Floris van Oranje (@florisvanoranje) op

3. Royal Groepsknuffel

De eer was aan fotograaf Patrick van Katwijk, een bekende in het koninklijke huishouden. Hij was de man die de Koningsdag kiekjes mocht vastleggen. Het leverde mooie plaatjes op, waar de prinsessen leuk naar voren kwamen. Aan het einde van de dag deelde de fotograaf nog wat behind the scenes kiekjes. Swipe voor een royal groepsknuffel.

4. Flauwe grap

Presentator Lubach ging viral om een flauw grapje waar prinses Ariane betrokken bij was. Op het beeld is de Koninklijke Familie te zien: WA die midden in z'n speech zit en prinses Ariane die schrikt van een hond die buiten blaft. Velen vonden de actie van Lubach niet kunnen: "Het is nog maar een kind." Waarop enkele Twitteraars zeiden: "Bij sommigen heeft ook het gevoel voor humor 1,5 meter afstand genomen." Oordeel zelf.

5. Kapsel WA

Het kapsel van de koning bleef niet onbesproken, het satirische alterego van Máxima op Twitter had het volgende te zeggen:

Maar ook zij had aan het einde van de dag behoefte aan een welverdiende oranjebitter.

6. Oorbellen met een betekenis

De kroonprinses schitterde gisteren in een felgele jurk van Lisa Marie Fernandez. Maar ondanks de opvallende kleur was niet de jurk het gesprek van de dag, maar waren haar sieraden dat. De hartvormige oorbellen van het Amsterdamse label SeeMe zijn gemaakt door survivors van huiselijk geweld. De sieraden zijn online verkrijgbaar voor zo'n 105 euro. Prachtig om te zien dat Amalia zich op deze manier inzet voor organisaties tegen huiselijk geweld!

7. Proosten op de koning!

En als afsluiter: een toost op/met de koning! De A'tjes verstandig met een glaasje water.

A good day was had by all! Ennn, op naar volgend jaar!

 

BRON: NOS, KONINGSDAGTHUIS, KONINKLIJK HUIS, TELEGRAAF, TWITTER, MODEKONINGINMAXIMA, BEELD: KONINKLIJK HUIS

Laatste nieuws

Zie ook