Humor: Jane Fonda zet eigen ‘mugshot’ op koffiekop

De vrouw heeft humor!

Lees ook

De vrouw heeft humor: Jane Fonda laat op TikTok zien hoe haar leven er tijdens quarantaine uitziet. En dit doet ze geheel in stijl: sippend uit een koffiemok waarop haar beroemde mugshot uit 1970 te zien is.

LEES OOK: Zien: Jane Fonda deelt work-out op TikTok

Het verhaal achter De Beruchte Foto gaat dus zo'n vijftig jaar terug. Naar Cleveland om precies te zijn. Jane had net een speech gegeven in Canada en werd op de weg terug aangehouden op het vliegveld. Haar vitaminepillen in haar bagage werden namelijk als 'verdacht' gezien en ze werd prompt gearresteerd voor drugssmokkel. Later werd de aanklacht ingetrokken.

Activisme

Volgens Jane was haar aanhouding een actie vanuit het Witte Huis om haar te dwarsbomen in haar kritiek op de Amerikaanse overheid. Jane Fonda stond in de jaren 60 bekend om haar activisme en dan met name tegen de Vietnamese oorlog.

Razend populair

De ‘mugshot’ die de politie na haar arrestatie vrijgaf, werd echter razend populair. Daarop hield Fonda haar vuist omhoog en toonde ze voor het eerst haar nieuwe kapsel, dat ze zich had laten aanmeten voor de film Klute (1971) en een enorme hit onder vrouwen werd.

@janefonda

Lots of amazing young people working beyond 9-5 to save the climate. I joined them & so can you! ##earthday ##9to5 ##FireDrillFriday

♬ original sound – zachjustice_

In het TikTok filmpje is te zien hoe Fonda heur dag doorkomt. Een martini inclusief. De video roept kijkers vervolgens op zich aan te sluiten bij de virtuele klimaatprotesten die Fonda elke vrijdag organiseert.

 

BRON: TIKTOK, HLN, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook