De blijmakers van Natasja Froger: Sushi, ‘Lieve Frogers’ en haar drie kleindochters

Andijvie-stamppot met een bal gehakt, door Engeland reizen met man René, of genieten van haar drie kleindochters. Natasja Froger (54) vindt het allemaal even leuk.

Lees ook

Andijvie-stamppot met een bal gehakt, door Engeland reizen met man René, of genieten van haar drie kleindochters. Natasja Froger (54) vindt het allemaal even leuk.

tekst THEA TIJSSEN 

LIEVE FROGERS

“We zijn bezig met een nieuw programma. Het gaat ‘Lieve Frogers’ heten, en daarin gaan we wensen van mensen vervullen. Ze mogen ons alles vragen. En het hoeft geen zware aanleiding te hebben, maar dat mág wel. We gaan parachute-springen met een kerngezonde mevrouw van 81 voor wie het een bucketlist-dingetje is. En we gaan met een mevrouw van 79 naar een varkensboerderij, twee weken voordat ze euthanasie krijgt. Ze wil graag nog één keer varkentjes knuffelen omdat ze dat in haar jeugd vaak heeft gedaan en daar fijne herinneringen aan heeft. Dat zijn wensen met een lach en een traan. Een complete bruiloft kunnen we ook regelen; van locatie tot de trouwjurk en van wijnen tot bruidstaart. René als trouw-ambtenaar, en de rest van ons gezin, waaronder ik, als bruidspersoneel.”

VALMONT VERSLAVING

“Die haal ik bij huidverzorgingsinstituut Esté uit Naarden waar ik al jaren kom. Dankzij mijn schoonheidsspecialiste gebruik ik producten van Valmont en ben ik verslaafd aan de renewing pack. Ik breng dat ’s morgens aan op m’n gezicht, dan loop ik naar beneden, laat de honden plassen in de tuin en haal de krant. Daarna ga ik douchen en haal een warme doek over m’n gezicht. Dan doe ik pas m’n dagcrème op. De renewing pack is ‘t allerlekkerst om mee te starten. De schoonheidsspecialiste vraagt wel eens of ik die pot leeglepel, zo hard gaat ’ie, haha. Je hoeft niet zoveel op te doen, maar ik vind het zó lekker.”

MET KLEINDOCHTERS

“We zijn gezegend met drie prachtige kleindochters: Charlie (13), Kaycee (4) en Fallon (een halfjaar). Ik zie ze alle drie zoveel als m’n agenda het toelaat. En wat oppassen betreft heb ik altijd tegen mijn kinderen gezegd: ‘Je moet me sowieso bellen: als ik kan, doe ik het.’ Maar ik heb ook een fulltime baan, dus soms is het lastig. Met de twee oudste meiden spreek ik vaak alleen af, dan gaan we samen naar de bios, heel gezellig. Fallon, van Danny en Do, is natuurlijk nog echt een baby. En zo’n popje. Daar kan ik naar blijven kijken… Als ’t aan mij ligt, ga ik er elke dag naartoe, maar ik denk dat ik dan al snel een straatverbod krijg, haha.”

HOLLANDSE POT

“Die is bij ons thuis favoriet. Wat dat betreft ben ik oer-Hollands. Ik vind de andijviestamppot met bal gehakt van mijn moeder te lekker, maar erwtensoep, pannenkoeken en poffertjes zijn ook goddelijk. En als we zuurkool eten, wil René daar per se rookworst van de Hema bij.”

SUSHI ALS LOKKERTJE

“Wat buitenlands eten betreft, staat sushi op één. René houdt er helaas niet zo van. Hij eet liever Thais of Chinees, is dol op spicy voer. Ik juist niet. Als ik alleen met de jongens ben, eet ik sushi. Sinds ze niet meer thuis wonen, kan ik ze daarmee lokken. Zeg ik: ‘Papa is er niet. Avondje sushi met z’n drieën?’ Dan staan ze snel op de stoep, hoor.”

 

Meer lezen over de blijmakers van Natasja? Je leest het in de nieuwe Beau Monde. Nu in de winkels, of bestel 'm hier.

 

Laatste nieuws

Zie ook