Een kijkje op de kostschool van Kate (Lesgeld? £39.000 per jaar!)

Marlborough-studenten betalen 39.000 pond per jaar om deel te mogen nemen aan het lesprogramma. We nemen een kijkje in de kostschool en het leven van Kate op het gerenommeerde college. 

Op haar 14e begon Kate midden in het schooljaar op Marlborough College, nadat ze van haar vorige school was weggepest. Marlborough-studenten betalen 39.000 pond per jaar om deel te mogen nemen aan het lesprogramma. We nemen een kijkje op de kostschool en het leven van Kate op het gerenommeerde college. 

LEES OOK: Prinses Charlotte naar dezelfde school als broer George

Indrukwekkend complex

Marlborough College is een kostschool in het Engelse Marlborough in Wiltshire, zo’n 125 kilometer van Londen. Het indrukwekkende complex ligt in een groot natuurgebied en bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder een kerk, een theater, een atletiekbaan en verschillende sportvelden. Natuurlijk zijn er ook verschillende studentenhuizen, eetzalen, lesgebouwen en een grote bibliotheek. 

BEELD: MARLBOROUGHCOLLEGE.ORG

BEELD: iSTOCK

Sterren kijken

Verder vind je op het college onder andere een observatorium en een zwembad waarvan de vloer verhoogd en verlaagd kan worden om de diepte van het water te veranderen. 

Onzeker

Volgens haar mentor Joan Gall was Kate ontzettend onzeker toen ze op de school begon. ‘Ze had eczeem door de stress en was erg stil. Maar ze vond al snel haar plekje en had het daarna ontzettend naar haar zin.’

BEELD: ISTOCK/MARLBOROUGHCOLLEGE.ORG

Sporttalent

Kate studeerde op de privéschool scheikunde, biologie en kunst op het hoogste niveau. Maar ze blonk niet alleen uit in de klas. Kate had namelijk ook veel talent voor hockey en hardlopen. 

BEELD: MARLBOROUGHCOLLEGE.ORG

Tussenjaar

De hertogin van Cambridge studeerde in 2000 af op Marlborough College en na een tussenjaar begon ze in 2001 aan de University of St. Andrews, de plek waar ze prins William zou ontmoetten. 

BRON: THESUN.CO.UK, EXPRESS.CO.UK, MARLBOROUGHCOLLEGE.CO.UK

Laatste nieuws