Dagboek van een hertogin: Wat eet Kate Middleton op een dag?

Het eet-dagboek van een hertogin.

Lees ook

In welk gerecht steekt hertogin Kate Middleton graag haar vork? En welke wijn nipt ze in het weekend met manlief William?

LEES OOK: Royal Etiquette: Zó dineer je als een royal

Benieuwd wat je voorgeschoteld krijgt als je gaat eten bij prins William en hertogin Kate? Het is in ieder geval geen kaviaar zoals je van royals verwacht. 

De privékok verklapt

Privékok Carolyn Robb verklapt hoe het er in de koninklijke keuken aan toe gaat en hoe de hertogin haar slanke figuur behoudt. William en Kate schakelen af en toe een privékok in, maar dat is een uitzondering. Het leven van het koninklijke paar is veel minder glamorous dan je denkt. Het is de hertogin die het eten voor het gezin bereidt. "Je moet onthouden dat ze geen royal is. Ze komt uit een normaal gezin waar ze altijd voor zichzelf heeft gekookt. En wat ik heb gehoord, is dat William graag bij haar familie eet, omdat ze gewoon met elkaar aan tafel zitten zoals een gewoon gezin. En dat doen zij nu ook met hun eigen gezin," vertelt privékok Carolyn. 

Currygerechten

De hertogin houdt er ook van om etentjes te organiseren en haar gasten zelf in de watten te leggen. Het liefst kookt Kate currygerechten, maar in de aanloop naar haar bruiloft moest ze die gerechten laten staan. De vrouw van William volgde een streng dieet om zo slank mogelijk in haar trouwjurk te verschijnen. Kate deed aan The Dukan Diet dat bestaat uit veel eiwitten, groentes, fruit en volkorenbrood.

Amandelmelk

De hertogin en prins William brachten een paar jaar geleden een bezoek aan een liefdadigheidscafé en vrijwilligers daar hadden op internet gelezen dat de hertogin enorm fan was van amandelmelk. En zo geschiedde dat ze een koffie mét amandelmelk kreeg, Kate weigerde om deze te drinken en zei vervolgens: "Geloof alsjeblieft niet alles wat je op internet leest, ik heb namelijk een hekel aan amandelmelk." Maarreh, douze points voor inzet van de vrijwilligers.

Sushi

Tijdens een bezoek aan Japan House in Londen verklapte Wills dat hij en Kate dol zijn op sushi. Een Japanse chef bereidde een gerecht voor dat bestond uit sashimi van zalm, waarop William hem de hemel in prees. "We adore sushi so much!" zei een hongerige prins.

Alcohol

Zoals velen ontkurken Will en Kate een flesje wijn tijdens een relaxt avondje. Kate drinkt graag een glaasje rood, en dan het liefst een Merlot. Maar een donker Guinness biertje is ook favoriet.

 

BRON: THE ROYAL TOUCH, CHEAT SHEET, BUZZE, BEELD: BSR AGENCY, THE ROYAL FAMILY

Laatste nieuws

Zie ook