Column Ella: Queen haar leven lijkt op dit moment net een royal soap

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

Lees ook

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

Zoon Andrew die in verband wordt gebracht met een pedo en hardnekkig geen gehoor geeft aan verzoeken van de FBI voor een goed gesprek over deze kwestie om slachtoffers verder te helpen. Kleinzoon Harry die met zijn Amerikaanse golddigger het koningshuis de rug heeft toegekeerd om als influencer (hahaha!) te gaan cashen op zijn ervaringen als prins-met-privileges. En kleinzoon Peter (de zoon van prinses Anne) die het verstandig leek om in een kasteel een bizarre melkreclame op te nemen voor de Chinese markt. Zelf zijn geld verdienen, prima. Cashen op zijn connecties: not done.

Prompt gooide Peter er ook nog eens een scheiding tegenaan. De eerste van zijn generatie, in een familie met een toch al bovengemiddeld echtscheidingspercentage. Instant rellerige koppen in de krant. De Queen heeft wel eens een betere start van het jaar gehad – hoeveel anni horribilis moet het arme mens (bijna 94 en al die jaren van onbesproken gedrag) nog verdragen?

Ze heeft ook nog eens te maken met een echtgenoot die fysiek weliswaar zeer broos oogt, maar mentaal kras is en als patriarch intern voortdurend buldert over alles wat zijn ‘slappe nazaten’ de familie flikken; alsof dat helpt. Koningin Elizabeth is nog altijd hondstrouw aan haar grote liefde, maar zijn weinig opbouwende input liet haar de laatste tijd besluiten wat meer tijd met haar geliefde paarden en een smakelijke afternoon tea door te brengen dan met haar geïrriteerde man. Wat vermoedelijk de beste manier is om dit soort stormen te doorstaan – een monarch hoeft geen martelares te zijn.

De recente perikelen in de Royal Soap die ook bekend staat als The House of Windsor heeft ook een geruststellende kant voor wie, zoals ik, geen wild en meeslepend leven leidt. Het zijn namelijk niet de dissidenten en dramaqueens die aan het langste eind trekken. Ik heb bewondering voor hun keuzes, die vast niet altijd makkelijk zijn. Maar trek me toch meer op aan die bijna 94-jarige, die zich niet van de wijs laat brengen en het koningshuis op koers houdt, de lippen nog altijd vrolijk gestift.

Aan Charles en Camilla, die hebben bewezen dat je van meest gehate royals ooit kunt veranderen in een geliefd stel dat boven controverse staat, als je maar rustig doet wat je moet doen. En aan de Cambridge’jes, die vaak het verwijt krijgen dat ze ‘te bourgeois’ zijn, maar intussen toch stevig vorm geven aan de toekomst van de monarchie: William wat zakelijker dan zijn vader, Kate als stabiele, formidabele aanstaande koningin-gemalin. Niet spannend of per se spraakmakend, niet Instagram-gelikt, wel pragmatisch en volledig zichzelf. Ik voorspel dat ze er verder mee komen dan hun meer op drama draaiende familieleden. ‘Keep calm and carry on’ lijkt nog nooit zo’n nuttig advies te zijn geweest. 

Laatste nieuws

Zie ook