12 Royal bijnamen waar je van gaat blozen

Ook als royal ontkom je niet aan een bijnaam.

Ook als royal ontkom je niet aan een bijnaam.

LEES OOK: Prins William had de grappigste bijnaam voor de Queen

Queen

Voordat ze de officiele titel, Hare Koninklijke Hoogheid, kreeg, werd Elizabeth II door leden van haar familie simpelweg Lisbeth genoemd. Want zeg nu zelf, de afkorting 'Liz' past niet echt bij zo'n statige vorstin, ofwel The Firm. Prins Philip noemt zijn vrouw graag cabbage. Naar het Nederlands vertaalt, kool. Uh, alrighty.

Charles en Camilla

Denk je aan prins Charles en Camilla, dan denk je aan hun liefdesaffaire in de tijd van Diana. Waar een bijnaam normaliter door iemand anders bedacht wordt en aan de persoon gegeven wordt, bedachten C&C er zelf eentje. Gedurende hun torteltijd begonnen ze zichzelf Fred en Gladys te noemen. Deze namen kwamen voort uit een Brits radiocomedyprogramma Goon Show dat liep van 1951 en 1960. Naar verluidt was het initiatief van Charles, aangezien hij groot fan van de show was. Camilla droeg zelfs een armband met de initialen FG.

William en Kate

Hertogin Kate houdt dingen graag simpel. Zo ook de bijnaam die ze haar manlief heeft gegeven. Tijdens een bezoek aan de Chelsea Flower Show in 2016 riep de hertogin in grote opwinding: "Schat, die bloemen hebben wij. We hebben er heel veel." Naar het Brits vertaalt, babe

Ook William heeft een liefkozende bijnaam voor zijn vrouw, hij noemt haar graag lieveling of poppet. Het Cambridge Team noemt Kate MC of Mother Cambridge sinds de komst van prins George.

Harry

En zo simpel als hij is, heeft de beste man ook een simpele bijnaam, namelijk: Henry. Meghan is echter wat creatiever geweest als het gaat om de bijnaam van haar man. Meghan's vriendin Gina Nelthorpe-Cowne onthulde dat de hertogin haar man Haz noemt. Of – zoals te zien op onderstaand filmpje – my love. En Harry noemt zijn vrouw simpelweg Meg. 

Door vrienden werd Harry ook wel Spike genoemd. Hij had zelfs jarenlang een geheim Facebookaccount onder de naam Spike Wells. Zodra het paleis erachter kwam, werd het account per direct verwijderd.

 

BRON: CHEAT SHEET, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws