doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Koning Filip weigert erfenis na affaire vader

Drastische maatregelen na een nieuw schandaal rondom zijn vader: Juan Carlos.
.
Koning Filip weigert erfenis na affaire vader

Drastische maatregelen na een nieuw schandaal rondom zijn vader: Juan Carlos.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

LEES OOK: 8X Koningin Letizia in Vrolijke Koninginnengekte

Felipe kondigde zondag aan af te zien van zijn toekomstige erfenis. Ook ontneemt hij zijn vader (82) de jaarlijkse staatstoelage van 194.000 euro. 

Zit een luchtje aan

Maar wat is nu precies het probleem? Er is een onderzoek gaande van Zwitserse aanklagers naar een bankrekening die vermoedelijk zou worden beheerd door Juan Carlos. In 2008 zou hij daarop 65 miljoen euro hebben ontvangen van de toenmalige Saoedische koning Abdullah en vermoedelijk... is dat geld bloed- of smeergeld. 

De huidige koning zou hierna toegang krijgen tot dit fonds, maar distantieert zich van dit vuile geld. Voor Felipe tellen waardigheid en onkreukbaarheid van de monarchie erg zwaar. 

Not good

Dit familieprobleempje is overigens niet de eerste. Zo ging zijn vader in 2012 in het geheim gezellig jagen met een 'vriendin'. Maar: meneer brak zijn heup en moest met spoed worden teruggevlogen naar Madrid. Koningin Sofia haastte zich toen niet naar het ziekenhuis en de media wisten: dit zit niet goed. 

En bedankt broer

Daarna bleek dat Juans dochter en zijn schoonzoon betrokken waren bij een corruptieschandaal en trad hij met tegenzin af. Felipe nam het roer over in 2014, nam zijn zus haar titel van hertogin af en probeerde vanaf dat moment een onkreukbaar imago te houden...

BEELD: ANP Agency

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws