Weet je nog? Prinses Madeleine was eerst verloofd met een ander

Voordat Zweedse prinses Madeleine met liefje Chris O'Neill trouwde, was daar (eerste) verloofde Jonas Bergström.

Lees ook

Voordat Zweedse prinses Madeleine met liefje Chris O'Neill trouwde, was daar (eerste) verloofde Jonas Bergström. Een terugblik naar de prinses haar eerste verloving en alles wat daar omheen gebeurde.

LEES OOK: Bröllop! Prinses Madeleine en Chris 5 jaar getrouwd

Op 11 augustus 2009 kondigde blije Madeleine haar verloving aan met Zweedse advocaatJonas Bergström (midden op onderstaande foto), met 's avonds een verlovingsdiner in het koninklijk paleis in Öland.Hun royal wedding zou plaatsvinden na de bruiloft van kroonprinses Victoria en prins Daniel (links op onderstaande foto), dus zo rond de zomer slash herfst 2010. Maar toen…

Volgens verschillende bronnen waren er behoorlijke problemen in de relatie van Madeleine en Jonas. Koningin Silvia (moeder van Madeleine) heeft altijd de relatieproblemen van haar dochter en Jonas ontkent. Toch werd de verloving een jaar later afgebroken en een huwelijk werd daarbij uitgesloten. Destijds wist de media te verklappen dat Jonas de prinses bedrogen had met een Noors meisje, maar natuurlijk werd dit nooit bevestigd door het koninklijk hof.

Na het afbreken van haar verloving werd het Madeleine allemaal te veel en zocht ze een schuilplek op in de Verenigde Staten, waar ze – geluk bij een ongeluk – de knappe zakenman Chris O'Neill tegen het lijf liep en haar royal wedding was eindelijk een feit. Hieronder hun verlovingskiekje.

Madeleine en Chris hebben inmiddels drie kinderen samen: Leonore (2014), Nicolas (2015) en Adrienne (2018).

En Jonas? Hij trouwde in 2013 met Stephanie af Klercher, een vriendin van Madeleine, en heeft samen met zijn vrouw twee kinderen. Volgens de Zweedse pers hebben Madeleine en Jonas geen contact meer. 

LEES OOK: Is dit een teken dat Victoria de Zweedse troon op zich gaat nemen?

 

BRON: HELLO!, AFTON, BEELD: BSR AGENCY, KUNGAHUSET

 

Laatste nieuws

Zie ook