Is dit een teken dat Victoria de Zweedse troon op zich gaat nemen?

Vermoedelijk neemt koning Carl Gustaf afscheid van zijn troon...

Lees ook

De geruchtenmolen draait op volle toeren. In Zweden gonst het van de rumours over een mogelijke aftreding, want waarom heeft prinses Victoria anders zo'n volle agenda?

LEES OOK: Zien: Jongere Sofia onherkenbaar op foto

Als je het aan het Zweedse volk vraagt, zijn ze er klaar voor om een koningin aan het roer te hebben. Steeds meer Zweden vinden de tijd rijp voor een troonswisseling. 48 procent van de Zweden ziet liever kroonprinses Victoria op de troon dan de huidige koning Carl XVI Gustaf. Van de ondervraagden wil maar 39 procent dat hij aanblijft als vorst.

Kroonprinses Victoria zou naar verluidt in versneld tempo worden opgeleid tot koningin, omdat Carl Gustaf afstand wil doen van de troon. Waren wij verrast over, aangezien de Zweedse vorst 'in het harnas wilde sterven'. "Een Bernadotte treedt nóóit af", zei de koning ooit. Maar ga maar na: de prinses heeft een overvolle agenda gevuld met audiënties, bijeenkomsten, bezoeken, conferenties en ga zo maar door. In haar eentje (en soms vergezeld met liefje Daniel) rent ze van hot naar her om aan haar koninklijke verplichten te voldoen. 

"Zweedse royaltykenners wisten te vertellen dat Victoria in de toekomst geregeld voor langere tijd met haar gezin van het toneel zou verdwijnen. Zolang ze nog geen koningin was, wilde ze zo veel mogelijk tijd met man en kinderen doorbrengen, búíten de spotlights. Maar van dat voornemen is bar weinig terechtgekomen en dit nieuwe jaar begon voor de kroonprinses zelfs hectischer dan ooit."

 

 

BRON: STORY, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook