Throwback: De memorable bruiloft van prinses Beatrix en prins Claus

Ondanks de reuring die ontstond aan het begin van de verloving van prinses Beatrix en haar Claus was het al gauw gesust en zette een prachtig huwelijk zich voort.

Ondanks de reuring die ontstond aan het begin van de verloving van prinses Beatrix en haar Claus was alle commotie al gauw gesust en zette een prachtig huwelijk zich voort.

LEES OOK: Royal Wedding: De mooiste trouwjurken op een rij

Op 28 juni 1965 maakten koningin Juliana en prins Bernhard via radio en televisie de verloving van prinses Beatrix met de Duitse diplomaat Claus von Amsberg bekend. Er was aan het begin van de voorstelperiode van Claus wat publiekelijke opschudding. De Nederlandse prinses zou immers een man trouwen van Duitse adel. Bij velen schoot dit in het verkeerde keelgat, maar al gauw won de beste man de Nederlandse harten voor zich.

Voor de burgerlijke huwelijksceremonie op 10 maart 1966 droeg de bruid een zijden toga van Caroline Bergé-Farwich van Maison Linette. Ze droeg de pareltiara van Württemberg op heur hoofd en een sluier op taillelengte. De parels en diamanten broche behoorde oorspronkelijk tot de eerste vrouw van Willem II van Nederland.

Voordat het huwelijk kon plaatsvinden werd er toestemming gevraagd aan de regering en aan het Parlement. In het najaar van 1965 nam de Tweede Kamer en daarna de Eerste Kamer de toestemmingswet voor het huwelijk aan. Claus von Amsberg kreeg daarna de Nederlandse nationaliteit. Claus von Amsberg kreeg nadat hij getrouwd was met de prinses, de titel Prins der Nederlanden, met de aanspreektitel Koninklijke Hoogheid en het predicaat Jonkheer van Amsberg.

 

 

BRON: KONINKLIJK HUIS

 

Laatste nieuws