10X Dingen die je nog niet wist over hertogin Camilla

De hertogin van Cornwall, de tweede vrouw van prins Charles heeft al veel dingen meegemaakt in haar leven. Dit zijn 10 feitjes over Camilla die je waarschijnlijk nog niet wist:

De hertogin van Cornwall, de huidige vrouw van prins Charles heeft al veel dingen meegemaakt in haar leven. Dit zijn 10 feitjes over Camilla die je waarschijnlijk nog niet wist:

LEES OOK: Deze 7 woorden gebruikt de Britse Royal Family nooit

1. Jongere jaren

In haar jongere jaren werkte Camilla als secretaresse voor een verscheidenheid aan films in het West End en ze werd later receptioniste bij het bedrijf Sibyl Colefax & John Fowler in Mayfair.

2. Hobby's

In haar vrije tijd werd ze een gepassioneerde ruiter en deed ze vaak aan paardensportactiviteiten. Ze had ook een passie voor schilderen, hoewel het grootste deel van haar werk in de prullenbak belandde. Andere interesses van Camilla zijn vissen, tuinbouw en tuinieren.

3. Andrew Parker Bowles

Via Simon Parker Bowles, de jongere broer van Andrew Parker Bowles, leerde Camilla eind jaren 60 haar eerste man Andrew kennen. Na een jarenlange aan-en-uitrelatie kondigden Andrew en Camilla hun verloving in 1973 aan. Uiteindelijk trouwden de twee op 4 juli van dat jaar.

4. Royals op haar eerste bruiloft

Camilla haar bruiloft werd beschouwd als de "grootste bruiloft van het jaar" met in totaal achthonderd aanwezige gasten. Er waren zelfs koninklijke gasten aanwezig, zoals prinses Anne, koningin Elizabeth, The Queen Mother en prinses Margaret.

5. Kinderen 

Camilla en Andrew hebben twee kinderen, genaamd Tom en Laura.

6. Scheiding

In december 1994, na 21 jaar huwelijk, vroegen Camilla en haar man beiden een scheiding aan omdat ze al jaren gescheiden van elkaar woonden. De divorce werd afgerond in maart 1995.

7. Ontmoeting prins Charles

Camilla en prins Charles zouden elkaar rond 1971 hebben ontmoet. Andrew Parker Bowles had zijn relatie (opnieuw) met Camilla in 1970 beëindigd. Hoewel Charles en Camilla beiden tot dezelfde sociale kring behoorden en af ​​en toe dezelfde evenementen bijwoonden, hadden ze elkaar nog nooit echt gesproken. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in het huis van hun vriendin Lucia Santa Cruz, die de twee aan elkaar voorstelde. Camilla en Charles werden goede vrienden en begonnen elkaar uiteindelijk te zien. Toen ze een koppel werden, ontmoetten ze elkaar regelmatig bij polowedstrijden in Windsor Great Park, waar Charles vaak polo speelde.

Naarmate de relatie slechter ging, reisde Charles begin 1973 naar het buitenland om zich bij de koninklijke marine aan te sluiten, waarna de relatie eindigde. Toen Charles in 1973 hoorde over de verloving van Camilla en Andrew Parker Bowles schreef hij aan Lord Mountbatten: 'Ik neem aan dat het gevoel van leegte uiteindelijk zal verdwijnen', toch bleven de twee wel vrienden.

8. Diamond ring

Jaren later kwamen de twee toch weer samen. In 2005 werd bekend gemaakt dat ze gingen trouwen. Charles gaf Camilla een diamanten ring die oorspronkelijk van zijn grootmoeder, The Queen Mother, was.

9. Tweede bruiloft

De ouders van Charles en Camilla waren niet aanwezig tijdens de bruiloftceremonie. Camilla's zoon en Charles' zijn zoon, prins William, waren de getuigen tijdens de bruiloft.

10.  Rang

Nadat ze hertogin was geworden, werd Camilla automatisch de op een na hoogste vrouw, na The Queen, in rangorde in het Verenigd Koninkrijk. 

BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws