Waarom de verlovingsring van Kate eigenlijk die van Meghan had moeten zijn

De ring is wereldberoemd. Voorheen behoorde de ring aan prinses Diana, inmiddels draagt de hertogin van Cambridge het ding.

De ring is wereldberoemd. Voorheen behoorde hij toe aan prinses Diana, inmiddels draagt de hertogin van Cambridge het ding. Zo'n 300.000 is 'ie waard. Maar volgens royaltyinsiders hoort niet Kate, maar Meghan de sieraad om haar vinger te hebben.

LEES OOK: Pose! Hertoginnen Kate en Meghan staan altijd hetzelfde en dit is waarom

Volgens de documentaire The Diana Story mochten prinsen William en Harry na het overlijden van hun moeder in 1997 beiden een sieraad van hun moeder kiezen. William koos voor het horloge van Cartier en Harry voor haar verlovingsring. Met deze keuze was deze ring automatisch voor Harry's toekomstige vrouw.

Ring van mama

In 2010 vroeg William zijn long time girlfriend Kate Middleton ten huwelijk en voordat hij dit deed, besprak hij zijn plannen met zijn broer Harry. Waarop laatstgenoemde zei: "Zou het niet gepast zijn als zij de ring van mama had?" De voormalige butler van de prinses vult vervolgens aan: "Het enige ding dat hij nog van zijn moeder had, gaf hij aan zijn broer. Harry gaf zijn meest kostbare schat op. Het was onbaatzuchtig, vriendelijk en precies zoals Diana ook was."

Zo gezegd, zo gedaan en Kate kreeg de verlovingsring. Deze bestaat uit een twaalfkaraat ovalem blauwe Ceylon-saffier, omringd met veertien diamanten. In 1981 gaf prins Charles de ring aan zijn verloofde, Lady Diana.

 

BRON: THE DIANA STORY, BEELD; BSR AGENCY, ROYAL FAMILY

Laatste nieuws