5X Fashion feitjes over The Queen

Alhoewel er alle vele malen vaak aandacht is besteed aan de garderobe van The Queen blijft er één kledingitem toch onbesproken. Het gaat namelijk om haar schoenen. Daarom selecteerden wij vijf feitjes voor je over Queen Elizabeth en haar schoenen:

De kleurrijke outfits van de Queen zijn meestal Gesprek van de Dag, toch blijft er één  kledingitem onbesproken. Het gaat namelijk om haar schoenen. Daarom selecteerden wij vijf feitjes over Queen Elizabeth en her shoes:

LEES OOK: Zien: Meghan Markle ging undercover 

1. Ze heeft dezelfde smaak al meer dan 50 jaar

De Queen draagt al meer dan een halve eeuw dezelfde soort schoenen, ontworpen en gemaakt door het schoenenbedrijf Anello & Davide in Londen. Met behulp van een houten gips gemaakt van de afmetingen van de voeten van de Queen zijn haar schoenen gemaakt van het beste kalfsleer, en kan ze zelf beslissen hoe de schoen wordt afgewerkt. Voordat de schoenen kunnen worden gedragen, is er nog een laatste meting bij Buckingham Palace, waar eventueel de laatste aanpassingen worden gedaan. "We leveren een of twee paar schoenen per jaar en vernieuwen zo nu en dan de tops", merkte David van Anello & Davide ooit op. "De koningin verspilt geen geld."

2. The Queen heeft personeel in dienst voor de verzorging van haar schoenen

Binnen de muren van Buckingham Palace is personeel met allemaal verschillende beroepen aanwezig. Zo ook de schoenverzorger(ers), die onder andere belast zijn met de dagelijkse verzorging van de schoenen van de koningin. Ze zijn ervoor verantwoordelijk om de schoenen van de Queen, nadat ze zijn gedragen, te bemachtigen om ze vervolgens te laten luchten op een heuse schoenboom. Daarna worden ze gepoetst en individueel opgeslagen in een zijden of katoenen tasje. It's good to be royal…

3. Haar schoenen worden ingelopen voordat ze ze draagt

De persoonlijke assistente van Elizabeth, Angela Kelly, vertelde in haar boek: The Other Side of the Coin: The Queen, dat de schoenen van de koningin altijd worden ingelopen voordat ze door Elizabeth worden gedragen. En Kelly zelf heeft de taak om dat voor haar te doen. "De koningin heeft heel weinig tijd voor zichzelf en geen tijd om haar eigen schoenen in te lopen, en omdat we dezelfde schoenmaat delen, is het op deze manier het meest logisch," schreef Kelly.

4. Je zult de koningin nooit op een paar sleehakken zien

"De koningin is geen fan van schoenen met een sleehak", vertelde een bron aan Vanity Fair. "Ze vindt ze echt niet leuk en het is bekend bij de vrouwen in de familie." Je zult daarom de hertoginnen Kate en Meghan ook nooit op sleehakken zien in de aanwezigheid van de Queen.

5. Ze had een paar aangepaste Roger Vivier-schoenen laten maken voor haar kroning

De kroningsschoenen van de Queen werden speciaal ontworpen door Roger Vivier zelf. Ze zijn gemaakt van goudleer, bezaaid met robijnen en hebben een motief dat overeenkomt met de staatskroon, die ze ook volgens Town & Country dezelfde dag nog droeg. Daarnaast zijn de schoenen exact nagemaakt voor de lente / zomer collectie 2020 van Roger Vivier.

 

BRON: VANITY FAIR, TOWN & COUNTRY, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws