The Crown: Alles wat we weten over seizoen 4 (en misschien seizoen 5)

We kunnen maar niet genoeg krijgen van The Crown. Het derde seizoen van de populaire serie is nog maar sinds kort te zien op Netflix, het vierde seizoen is in de maak en er zijn nu al roddels over hoe het vijfde seizoen van de serie eruit gaat zien.

Lees ook

We kunnen maar niet genoeg krijgen van de kersverse afleveringen van The Crown. Het derde seizoen van de populaire serie is sinds kort te zien op Netflix. Maar ook het vierde seizoen is in de maak.

LEES OOK: Nieuwe beelden seizoen 3 van The Crown zijn veelbelovend

Seizoen vijf

Na het eerste seizoen van The Crown vertelde Ted Sarandos, hoofd van de content van Netflix, dat hij de serie zes seizoenen wil laten duren: "Het idee is om dit te doen over zes decennia, in zes seizoenen, en we maken de hele show in acht tot tien jaar," vertelde hij de Hollywood Reporter in november 2016.

In oktober 2019 werd het plan van Sarandos opnieuw bevestigd toen de maker van The Crown, Peter Morgan, een enorme deal tekende met Netflix. Bronnen vertelden aan Deadline dat er, volgens de deal, nog twee seizoenen van The Crown aan zitten te komen na seizoen vier. Netflix zelf heeft echter nog niet officieel aangekondigd dat seizoen vijf op de planning staat. 

Cast

Net zoals de cast werd vervangen na de eerste twee seizoenen, zal de show waarschijnlijk hetzelfde doen bij seizoen vijf. Er wordt gedacht dat na Olivia Colman, actrice Imelda Staunton (hieronder afgebeeld) de rol van The Queen gaat overnemen.

Een woordvoerder van Netflix ontkende het gerucht: "We zijn momenteel bezig met het filmen van seizoen 4 van The Crown, maar we zijn nog niet bezig met andere seizoenen, daarom blijft elk nieuws over nieuwe castleden pure speculatie."

 

Verhaal

Het vierde vervolg op de hitserie speelt zich af in de jaren zeventig en tachtig, de tijd waarin grote veranderingen plaatsvonden in het Britse koninklijk huis. De schijnwerpers worden gericht op prins Charles, en dus ook op zijn relatie met wijlen prinses Diana, die geïntroduceerd wordt in het vierde seizoen. Hun bruiloft in 1981 komt aan bod, evenals de jaren daarna. Zo is hun gezamenlijke royal tour naar Australië in 1983 te zien. Daarnaast is bekend dat de beroemde "inbraak" in Buckingham Palace van Michael Fagan verfilmd zal worden. Fagan zal gespeeld worden door Tom Brooke. Tot slot krijgen we ook veel te zien van de nieuwe Britse premier. Waar in seizoen 3 Harold Wilson centraal stond, wordt de focus in seizoen 4 verschoven naar de eerste vrouwelijke premier Margaret Thatcher.

 

BRON: HOLLYWOOD REPORTER, DEADLINE, NETFLIX, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook