Column Ella: ‘Het probleem is de vader van de bruid’

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

Lees ook

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

Het komt zelden voor dat ik naast professionele opwinding over leuk royal nieuws ook persoonlijk warme gevoelens krijg, maar het overkwam me toen ik hoorde dat prinses Beatrice van York zich had verloofd met Edoardo Mapelli Mozzi. Beatrice, toch een béétje de ‘Lady Edith’ van de Windsors, is eerder tien jaar aan het lijntje gehouden door Dave Clark die meer op haar leven en netwerk kickte dan op haar. En daar stond ze nu, naast een succesvolle vent die duidelijk dol op haar is, na een aanzoek in Italië, met een verlovingsring waar Edo echt over had nagedacht.

Ik smolt even – het is Bea van harte gegund. Zelfs zijn ex, met wie hij een zoontje heeft, feliciteerde het stel hartelijk. Die aanstaande Royal Wedding wordt echter wel een dingetje. Om te beginnen is het voorlopig de laatste: de eerstvolgende Windsorbruid in deze categorie zal vermoedelijk de dochter van prins Edward en gravin Sophie zijn en Lady Louise moet nog zestien worden. Gezien het grote succes van eerdere bruiloften voor The Firm, zoals de Queen de koninklijke familie noemt, zal alles op alles worden gezet om Bea en Edo te laten stralen in St. George’s Chapel of misschien zelfs wel Westminster Abbey.

De uitgelaten moeder van de bruid is te managen: zoals Beatrice Fergie op de bruiloft van haar zus prinses Eugenie in toom hield, zo zal Eugenie dat voor Bea doen. Het probleem is de vader van de bruid. Andrew houdt bij hoog en bij laag vol dat hij niets verkeerds heeft gedaan in zijn vriendschap met Jeffrey Epstein, de veroordeelde pedofiel die eerder dit jaar zelfmoord pleegdein zijn cel. Intussen stapelen de bewijzen en getuigenissen zich op dat de prins toch buitengewoon onfris bezig is geweest op uitnodiging van Epstein. De Windsors zijn bezorgd, maar zullen Andrew niet snel laten vallen, want dat zou ‘bad form’ zijn.

En ook van Beatrice mag niet worden verwacht dat ze als dochter hier een punt maakt. De prins heeft nu al te maken met afzeggingen van organisaties die liever niet meer met hem geassocieerd willen worden. Andrew – berucht om zijn zelfingenomen karakter, driftbuien en iets te gezonde ego – getuigt niet van voortschrijdend inzicht door te doen alsof er niets aan de hand is, maar huurt intussen wel crisismanager Jason Stein in om zijn hachje te redden. In plaats van spinnen en ontkennen zou het vermoedelijk verstandiger zijn om gewoon te zeggen dat hij volledig meewerkt aan de onderzoeken van de FBI en de Franse politie. En zich verder koest te houden en niet te veel met patserige vrienden te gaan golfen, als hij volgend jaar met zijn oudste dochter naar het altaar wil lopen zonder een ranzige schaduw over haar grote dag te leggen. Beatrice verdient beter dan dat.

Laatste nieuws

Zie ook