Queen Elizabeth stapt over op nepbont en heel Engeland is blij

'Geen echt bont, maar nepbont', luidt het besluit van de Britse koningin. Liz schrapt bont voortaan uit haar garderobe.

Lees ook

'Geen echt bont, maar nepbont', luidt het besluit van de Britse koningin. Liz schrapt bont voortaan uit haar garderobe, zo vertelt haar kleedmaakster Angela Kelly in haar boek.

LEES OOK: De Queen drinkt 4 alcoholische drankjes en dít is waarom

De trouwe stylist vertelt: "Wanneer hare majesteit een evenement bezoekt en het is koud, wordt er vanaf 2019 gebruiktgemaakt van nepbont om ervoor te zorgen dat ze warm blijft." De Britse dierenrechtenorganisatie Humane Society laat aan Britse media weten blij te zijn met de beslissing. “Koningin Elizabeth haar besluit om nepbont te gebruiken is de perfecte afspiegeling van het gevoel van het Britse publiek waarvan de meerderheid bont wreed vindt en er niets mee te maken wil hebben.”

Dierenorganisatie PETA vindt de beslissing van de koningin geheel van deze tijd: "Dit nieuwe beleid is geheel in teken van deze tijd, vooral ook omdat bijna 95% van het Britse publiek tegen het dragen van bont is."

De royals kregen de afgelopen jaren meerdere keren kritiek over hun bontgebruik. Zo werd Elizabeth door de organisatie nadrukkelijk verzocht geen bont meer te dragen. Ook prins William zijn echtgenote hertogin Kate…

en prins Charles’ vrouw Camilla werden al bekritiseerd om niet-diervriendelijke keuzes.

 

BRON: DAILY MAIL, BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook