Spanje: Leonor is jarig (en dat vieren we met 14 prinsessenfoto’s)

Hoera!

Lees ook

Prinses Leonor van Spanje is vandaag 14 jaar geworden en daarmee allang een officiële puber. Al werd eerder duidelijk dat ze haar schoolmeisjesfase is ontgroeid: de kroonprinses komt steeds meer in beeld. Ondanks de duidelijke klaarstoming van het Koninklijke Leiderschap, is ze ook gewoon maar een tiener en heeft ze heerlijke prinsessenmomentjes.

De prinses woonde een officiele lintjesregen bij. Heur verschijning was opmerkelijk, aangezien school heilig is voor de Spaanse royals.

Waar vooral haar vader, koning Felipe, de lintjes op kostuums spelde, had de prinses ook een rol. Samen met haar zusje, prinses Sofia, begeleidde zij de toen 107-jarige Clothilde Veniel naar haar plek.

Ook leverde het een beeldig kiekje op van de prinses.

Over zusjes gesproken: beide prinsessen gaan naar dezelfde school, Santa Maria de los Rosales in Madrid. Zo begon Leonor aan haar negende leerjaar en Sofia aan haar zevende.

Leonor is een zeer enthousiaste en creatieve student en studeert Mandarijn, Frans en Arabisch – en dat alles is natuurlijk een aanvulling op het Spaans, regionale talen en haar Engels die de prinses vloeiend beheerst. #GirlPower

Nog niet lang geleden, speechte de prinses er op los. Zij mocht namelijk tijdens de Asturias Awards (genoemd naar haar eigen titel als kroonprinses: prinses van Asturia) de prijzen uitreiken en nam het woord.

En heur haar krulde ze in natuurlijke golven.

Babyblauw is duidelijk een kleurfavoriet van de Spaanse prinses. Tijdens het jaarlijkse fotomoment debuteerde ze de kleur ook al. Lekker matchy matchy met de rest van de familie.

Verder is leuk om te weten dat wanneer de prinses de Spaanse Troon bestijgt, ze de eerste koningin zal zijn sinds Isabella II. Zij regeerde de troon van 1833 tot 1868.

Leonor is volgens ons een prima troonopvolger en is met haar – nog maar – 14 lentes jong al goed op weg. Want #1 Ze is de goedlachse verschijning bij Koninklijke Momenten. Hier zoals tijdens het Paasmoment van de Spaanse royals.

#2 De prinses heeft een goede band met haar vader van wie ze graag toekomstig advies aanneemt.

#3 Ze heeft een fijne zussenband met zusje prinses Sofia & weet dat familie belangrijk is in het leven.

#4 Heur haar is altijd Royal Fabulousness en dus een feestje om naar te kijken.

Happy Birthday Princess!

 

BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook