Hoera! Jan des Bouvrie viert 50 jaar in het vak

Het is feest bij Jan des Bouvrie.

Lees ook

Hoera! Het is feest bij Jan des Bouvrie. De 77-jarige interieurontwerper en architect viert vandaag zijn vijftigjarige jubileum in zijn vak. En het wordt feestelijk uitgepakt met een groot feest in zijn eigen ontwerpstudio Het Arsenaal.

LEES OOK: Oeps: dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens het inrichten van je interieur

Des Bouvrie is een van de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers en heeft de afgelopen decennia een belangrijk stempel gedrukt op het Nederlandse interieur. De ontwerper staat met name bekend om zijn kubusbank uit 1969 en is pionier van Dutch Design. De bank staat symbool voor de modernisering van de Nederlandse woninginrichting en is opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Centraal Museum in Utrecht.

"Jan des Bouvrie heeft altijd als doel voor ogen gehad om mensen 'te leren wonen’. In verschillende gepubliceerde interieurboeken geeft hij advies op het gebied van interieurdesign. In zijn boek Turn this house into a home laat hij zien dat zich de laatste jaren meer richt op architectuur." Het hart van al zijn werk is gebaseerd op symmetrie en zijn wens om dingen tot de eenvoudigste vorm te reduceren.

Onderscheiding

In 1993 ging Des Bouvrie met zijn ontwerpstudio van Bussum naar Naarden-Vesting, waar hij met zijn vrouw Monique het monumentale pand Het Arsenaal omvormde tot een designstudio op het gebied van wonen.

In 2009 ontving de ontwerper een koninklijke onderscheiding op het gebied van kunst en design. Er zijn twee opleidingen naar hem vernoemd. Het Jan des Bouvrie College is onderdeel van het ROC in Amsterdam. De Jan des Bouvrie Academie is een hbo-opleiding van Saxion Next, een particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs in Deventer.

 

BRON & BEELD: JAN DES BOUVRIE

 

Laatste nieuws

Zie ook