Royal Bling: Één van de favoriete juwelensets van Máxima

De Mellerio Parure juwelenset is een erg populaire set binnen het koningshuis. Wij hebben een aantal momenten voor je op een rij gezet.

De Mellerio Papure juwelenset is een populaire set binnen het Koninklijk Huis. Tijdens de inhuldiging van de nieuwe keizer van Japan droeg Máxima de juwelenset al. Maar dat is zeker niet de eerste keer, ze heeft de sieraden al zo'n viertien keer gedragen. Wij hebben een aantal momenten voor je op een rij gezet.

LEES OOK: Pracht & Praal: Máxima schittert op Japans gala

De set is één van de lievelingssieraden van de koningin. Maar de juwelen zijn oorspronkelijk ontworpen voor koningin Emma, de tweede vrouw van koning Willem III. Hij gaf opdracht aan Oscar Massin om de set te ontwerpen en uiteindelijk heeft de Franse juwelier Mellerio de sieraden gemaakt. De set bestaat uit een tiara, ketting, een kleine en grote broche en een armband.

In 2003 tijdens Prinsjesdag droeg Máxima de armband, broche en oorbellen van de Mellerio set. Máxima was hier ↓ zwanger van kroonprinses Amalia. Cute!

Op de eerste staatsiefoto van het koppel in 2013 draagt Máxima opnieuw een deel van de sieraden: De tiara, halsketting, oorbellen en armband.

In 2015, tijdens de bruiloft van Carl Philip en Sofia Hellqvist verscheen Máxima met de blingbling-set. Ze draagt hier de tiara, ketting, armband en oorbellen.

Tijdens het staatsbezoek van België in 2016 schittert Máxima met de set. De rode details in de sieraden combineren perfect met de rest van haar outfit. #Winning

Ook de tiara, de ketting en oorbellen komen tijdens het staatsbezoek in Italië in 2017 volledig tot zijn recht. De Queen draagt een off-shoulder jurk, gecombineerd met de juwelen. #Sexy

Afgelopen week droeg Máxima de set voor het laatst. Het was tijdens de inhuldiging van de nieuwe keizer in Japan. De koningin stal de show met haar prachtige outfit. 

Toch is Máxima niet de enige van de koninklijke familie die de juwelenset weleens laat luchten. Zo zijn prinsessen Beatrix, Mabel en Laurentien zo nu en dan met de set te bewonderen. #sharingischaring

Beatrix droeg hier de tiara en oorbellen tijdens het staatsbezoek van Zweden aan Nederland in 2009.

BEELD: © Robin van Lonkhuijsen / BSR / RVD

Laatste nieuws