Grappig: Nieuw boek van Queen Elizabeth staat vol met geheimen

Ergens deze week komt er een boek over 'alle geheimen' van Britse koningin Elizabeth uit. Geschreven door haar persoonlijke naaister, Angela Kelly. "De Queen is erg druk, dus ik loop haar schoenen in."

Lees ook

Ergens deze week komt er een boek over 'alle geheimen' over Britse koningin Elizabeth uit. Geschreven door haar persoonlijke naaister, Angela Kelly. "De Queen is erg druk, dus ik loop haar schoenen in."

LEES OOK: Goals: The Queen heeft bij elke outfit een aparte paraplu

Het boek luidt The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe is er eentje die je wilt lezen. Kelly, die al zo'n 25 jaar voor de Britse koningin werkt, heeft toestemming gekregen van Liz om een verslag van hun tijd samen te doen. "Het was een genot om met de koningin herinneringen op te halen en dan nu de eer te hebben om deze met de wereld te delen. De koningin was bij elke stap van het proces betrokken."

Gastrol in een Bond film

Zelden maakt de koningin een misstap en breekt ze hierbij het protocol – die ze overigens vaak zelf heeft opgesteld – maar toch is er iets wat de koningin niet kon afslaan. Het betreft een aanbod van filmregisseur Danny Boyle voor een korte Bond film, waar ze zou verschijnen in een openingsscène. Angela Kelly vroeg of ze er interesse in had, waarop Elizabeth antwoordde: "Ja! Maar ik wil wel wat zeggen, hij [Bond / Daniel Craig] komt mij tenslotte redden." Zich suf studeren voor het script hoefde de koningin niet. De enige woorden die zij moest uitspreken waren: "Goedenavond, meneer Bond." En ze deed het ge-wel-dig! Bekijk het fragment hierboven terug.

Michelle Obama

Leden van de koninklijke familie mogen – volgens protocol – een ander persoon niet omhelzen. Echter deed The Queen dit wel bij Michelle Obama. Zouden wij trouwens ook doen. "Het was een natuurlijk actie van de koningin. Ze gaf hiermee aan respect en genegenheid voor de vrouw in kwestie te hebben", aldus Angela Kelly.

Doopkleed

Het ding verscheen bij vele Koninklijk Dopen, maar liefst 62 baby'tjes werden erin gedoopt. In 2004 besloot de koningin dat het tijd was voor wat nieuws, dus ging Angela op zoek naar Italiaans kant en maakte een replica in negen maanden tijd. De drie kinderen van prins William en hertogin Kate, maar ook Baby Sussex werden in het geheel gehuld in hun eerste paar weken op aarde. "Om ervoor te zorgen dat het er zo authentiek mogelijk uitzag, werd elk stukje kant geverfd in een koude kom Yorkshire thee."

 

BRON: THE OTHER SIDE OF THE COIN, HELO!

Laatste nieuws

Zie ook