WAUW. Dit zijn de 10 langste vrouwen ooit

Deze vrouwen hoeven nooit hakken te dragen. Aan de ene kant een pluspunt, aan de andere kant... Hoe fijn is het eigenlijk om langer dan 2 meter te zijn?

Lees ook

Deze vrouwen hoeven nooit hakken te dragen. Aan de ene kant een pluspunt, aan de andere kant… Hoe fijn is het eigenlijk om langer dan 2 meter te zijn? 

LEES OOK: Respect! Máxima zwikt op hakken door Addis Abeba

10. Maria Fassnauer – 2.21 meter

Op vijftienjarige leeftijd was Maria al 2.15 meter lang! De Tiroler reuzin (opgegroeid in een boerendorpje) trok veel aandacht van de media. Op menig aanbod om haar in shows op te laten treden, zijn haar ouders nooit ingegaan. Toen ze volwassen was, heeft ze uiteindelijk zelf de publiciteit opgezocht. Een deel van het gekregen geld heeft ze aan haar ouders gegeven.

 

9. Ella Ewing – 2.24 meter

Ella torende op jonge leeftijd al boven de meeste mannen uit. Op haar 21e gingen haar ouders in op een voorstel, om haar in een circus op te laten treden. Ze kwamen overeen met 250 dollar per week. Ze heeft uiteindelijk 17 jaar in een circus gewerkt. 

8. Delores Pullard – 2.27 meter

Delores zette haar lengte in, door bij vele shows op te treden. Dit leverde haar een goed inkomen én een echtgenoot op. 

7. Carolina Rascón – 2.27 meter

De arme Carolina schaamde zich voor haar lengte en leefde een teruggetrokken bestaan. Volgens de verhalen scheen ze ook enorm sterk te zijn en kon ze met één hand een ijzeren kachel optillen. 

6. Anna Haining Swan – 2.27 meter

Met vier jaar was Anna al 1.37 meter lang en op haar zesde gaf de meetlat 1.85 aan. Voor haar bizarre groei is de oorzaak nooit gevonden.  

5. Wassiliki Calliandji – 2.29 meter

Een echte Griekse godin! Zij leefde van 1882 tot 1904. Haar handen en voeten waren bizar groot en haar ogen waren zo groot als de eieren van een kip. Gelukkig is ze nooit gebruikt als circusact (wat in die tijd vrij normaal was). 

4. Sandy Allen – 2.33 meter

Door een tumor in haar hersenen, kreeg zij te veel groeihormonen aangeboden. Met een operatie op haar 22e werd de tumor verwijderd en stopte de groei. Op latere leeftijd kwam ze in een rolstoel terecht, omdat haar rug en benen het gewicht niet meer aankonden. 

3. Yao Defen – 2.34 meter

Geboren in China, woog nog geen 3 kilo bij haar geboorte, maar maakte hierna een enorme groeispeurt door. Yao at op 3-jarige leeftijd drie keer zo veel als haar leeftijdsgenootjes. Abnormaal natuurlijk, maar pas op haar 15e bezocht Yao een dokter. Door een tumor kreeg zij een blijvende stroom groeihormonen aangeboden, maar haar ouders konden deze operatie niet betalen. In 2002 kwam daar verandering in, maar niet lang na de operatie keerde de tumor terug en was het voor Yao te laat…

2. Jane Bunford – 2.41 meter

In 1895 kwam Jane ter wereld: een kerngezond meisje waar niks mee aan de hand was. Totdat zij op haar 10e met haar fietsje viel en op haar hoofd belandde. Er was hersenbeschadiging opgetreden, die een stroom groeihormonen aanmaakte. Het verband tussen een bepaald deel van de hersenen en het aanmaken van groeihormonen, werd pas later ontdekt.

1. Zeng Jinlian – 2.48 meter

Toen ze slechts 4 jaar was, gaf de meetlat al 1.56 meter aan. Op haar dertiende was ze 2.17 meter lang en vier jaar later had ze haar uiteindelijke lengte bereikt. Helaas is zij kort daarna overleden, omdat haar lichaam dit niet aankon.

BRON: Alletop10lijstjes, BEELD: BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook