De mooiste kapsels van Máxima door de jaren heen (en zó fix je ze gemakkelijk zelf)

Los, opgestoken of met een kroontje.... Máxima’s haar zit altijd vorstelijk.

Los, opgestoken of met een kroontje…. Máxima’s haar zit altijd vorstelijk. Maar ook zonder kapper aan huis fix je deze royal hair do’s makkelijk zelf. 

tekst MARJOLEIN VERMEIJ foto’s GETTY illustraties SASCHA PIJNAKER

Coupe: lekker losjes

Tijdens minder formele gelegenheden draagt Máxima het liefst los haar. Steil, in de krul, of – zoals hier – met een lichte slag, en eigenlijk altijd met een zijscheiding.

HOW TO?

• Was je lokken met een voluminizing shampoo en een bijbehorende conditioner. Breng een handjevol mousse aan op handdoekdroog haar. Dit om volume te creëren en het wat dikte te geven. Föhn het haar droog en blaas er tijdens het föhnen volume in. 

• Omdat je aan de slag gaat met de krultang, breng je eerst een product aan om je haar te beschermen tegen de hitte van de tang.

• Trek met een kam een zijscheiding. Voor een grove slag pak je er een brede krultang bij. Verdeel het haar in grote plukken en leg het haar pluk voor pluk om de tang heen.

• Ga met een borstel door de losse krullen, zodat een mooie, grove slag ontstaat. Gebruik eventueel je handen om je haar mooi in model te leggen. Fixeer het geheel met haarlak.

Coupe: lage 'rol' plus haaraccessoire

Een strapless galajurk met diamanten vraagt om opgestoken lokken. Máxima geeft haar coupe meer jeu met een matchende  tiara met glimmers. Aan kroontjes immers geen gebrek in de royal sieradencollectie van de koningin.

HOW TO?

• Om ervoor te zorgen dat de coupe er niet alleen van achteren, maar ook van voren mooi uitziet, heb je volume nodig. Zowel boven op het hoofd als aan de zijkanten. Breng daarom eerst volumepoeder aan tussen het haar bij de hoofdhuid en verspreid dit door te wrijven met je vingers. Breng eventueel haarspray aan voor meer grip.

• Neem twee plukken aan de voorkant, rol die aan de zijkanten van je hoofd op en zet ze samen met de rest van je haar met een elastiekje vast in een lage staart.

• Trek het elastiekje iets losser, zodat er ruimte ontstaat. Trek de staart hier aan de bovenkant doorheen. Herhaal deze stap, totdat er nog een stukje losse staart over is.

• Breng haarspray aan in het haar dat nog loshangt, zodat het lekker ruw wordt en goed blijft zitten. Leg het losse haar vervolgens over de ingerolde staart heen en zet vast met schuifjes, zodat het effect van een chic knotje ontstaat.

• Maak je coupe af met haarlak, zodat je  de hele avond geen omkijken hebt naar je haar. De finishing touch is – natuurlijk –  een glinsterende tiara. 

Coupe: lage knot

Een accessoire waar je als koningin nu eenmaal niet omheen kunt: de hoed. In alle soorten en maten, van grote flaphoeden tot kleinere modelletjes. Een coupe die bij bijna ieder hoofddeksel past, is deze lage knot, waar we Máxima dan ook vaak mee zien.

HOW TO?

• Een knot zoals deze heeft steil haar als uitgangspunt. Breng een hittebeschermer aan, en maak je haar vervolgens mooi steil met een tang.

•  Zet laag op je hoofd een staart vast met een elastiekje, maar laat voor aan één kant een pluk los. De staart komt niet in het  midden, maar iets naar de zijkant. Zo blijft ’ie mooi zichtbaar als je je hoed opzet.

• Verdeel de staart in tweeën. Rol één helft om het elastiek heen en zet vast met schuifjes. De andere helft vouw je aan de onderkant naar binnen zodat een knot ontstaat.

• Trek nu de losse pluk naar achteren en drapeer deze zo dat ’ie de zijkant van je hoofd mooi bedekt. Zet de pluk vast met speldjes.

• Haarlak erin, glansspray eroverheen, hoed op en klaar is je royal hairdo. 

Laatste nieuws