Danny de Munk: ‘Mensen zien in mijn ogen nog steeds Ciske’

Hij werd al twee keer eerder gevraagd door John de Mol voor ’n deelname aan ‘Dance dance dance’. Nu doet Danny de Munk (49) mee. “Ik hang graag in de lampen als ik limoncello op heb, maar ik heb het ritmegevoel van een pak yoghurt."

Lees ook

Hij werd al twee keer eerder gevraagd door John de Mol voor ’n deelname aan ‘Dance dance dance’. Nu doet Danny de Munk (49) mee. “Ik hang graag in de lampen als ik limoncello op heb, maar ik heb het ritmegevoel van een pak yoghurt."

productie & tekst NICOLE GABRIËLS foto’s BOP MULDER styling BJÖRN FRANKE visagie MARIJE ROSENBACH

Wat heeft jouw jeugd je gebracht?

“Ik was twaalf toen ik Ciske speelde in ‘Ciske de Rat’. Die rol heeft ervoor gezorgd dat mijn jeugd totaal anders was dan die van leeftijdgenoten. De taferelen die ik heb meegemaakt… Meisjes die gilden van blijdschap als ze me zagen, onder politiebegeleiding naar Tienertoer optredens… In die tijd waren de Dolly Dots en Doe Maar populair… Én ik, zei de gek. Laatst vergeleek iemand die hysterie die ik als jochie meemaakte, met die rondom Justin Bieber nu. Mijn kinderen denken dat ik zwaar loop op te scheppen, maar het was zo. Zoals mijn zoon nu op vakantie gaat naar Lloret de Mar, met vrienden op weg naar zon, zuipen, ziekenhuis – ha, ik heb het nooit gekund. Ik loop al 37 jaar mee in de showbizz.”

Het leven is een rollercoaster. Wat zijn de pieken en dalen in jouw leven?

“Laten we met de ongein beginnen. Mijn dieptepunt was het ontstaan van ‘Ciske de Rat de musical’ in 2007. Het is niet geworden wat het had moeten worden en door omstandigheden heb ik vervolgens anderhalf jaar thuisgezeten. Ik los er niks mee op door het er op deze plek uitgebreid over te hebben. Zo gaan de dingen in het leven. Zo heb ik ook een periode geen contact gehad met mijn ouders. Zakelijk ben ik verrekte dankbaar dat ik al lang meeloop in de business. Populariteit is aan tijd onderhevig en ik kan stellen dat het nu heel lekker gaat. Achter de schermen bij een tv-programma kwam ik John de Mol tegen en ik, in amicale stemming, liet hem trots mijn Nederdance-clip zien. ‘Helemaal top, De Munk,’ zei hij. ‘Ik weet een mooi bruggetje naar dance. Als jij nou eens deelneemt aan ‘Dance dance dance’.’ Ik was al twee keer eerder gevraagd, maar ik heb het ritmegevoel van een pak yoghurt. Pas toen het idee werd opgevat om mijn dochter Bo mee te laten doen, was ik enthousiast. Ik wil nog wel eens aan de lampen hangen als ik limoncello opheb, maar die meid van mij kan echt dansen. Ze heeft er een opleiding voor genoten.”

 

Meer lezen over Danny? De nieuwste Beau Monde ligt morgen in de winkels!

Laatste nieuws

Zie ook