Zwoyals kicken kleinkinderen het Koninklijk Huis uit

Het Zweedse Koninklijk Huis weet precies hoe je een statement maakt waar royaltyliefhebbers úren over doorkunnen praten.

Lees ook

Het Zweedse Koninklijk Huis weet precies hoe je een statement maakt waar royaltyliefhebbers úren over door kunnen praten. Ze schrappen namelijk vijf kleinkinderen van de Koninklijke Lijst. 

LEES OOK: Throwback Thursday: Amalia als bruidsmeisje van Victoria

Het gaat om de kinderen van prinses Madeleine en prins Carl Philip. Het vijftal hoeft vanaf vandaag – op hun latere leeftijd – geen officiële taken vanuit het Koninghuis uit te voeren. In de praktijk betekent het dat de vijf kinderen gewoon leden van de Koninklijke familie blijven en hun huidige titels behouden, maar niet langer Koninklijke Hoogheden zijn. 

Het betekent vrijheid voor de kids. Zo mogen zij zelf hun toekomstbeeld bepalen (studie, carrière etc). De ouders van de kinderen hebben gereageerd op het Koninklijke besluit en zeggen hier helemaal achter te staan. 

Kinderen van prinses Madeleine

V.l.n.r.: prinses Leonore (hertogin van Gotland), prinses Adrienne (hertogin van Blekinge), Christopher O’Neill, prins Nicolas (hertog van Ångermanland) en prinses Madeleine.

Kinderen van prins Carl Philip

V.l.n.r.: Prins Alexander (hertog van Södermanland), oma/mama van prinses Sofia, prins Gabriel (hertog van Dalarna) en prinses Sofia.

De kinderen van kroonprinses Victoria en prins Daniel zijn de uitzondering van dit besluit. Dit omdat prinses Estelle de aanstaande kroonprinses is en prins Oscar de eerste reserve.

Aan de titels van prins Carl Philip, prinses Sofia en prinses Madeleine verandert niets. Zij zullen hun werkzaamheden als Koninklijke Hoogheden voortzetten in de non-profit stichtingen en organisaties die zij tot nu toe hebben opgericht of waarbij zij betrokken zijn.

 

BRON: KUNGAHUSET, BEELD: BSR AGENCY, KUNGAHUSET

Laatste nieuws

Zie ook