De 5 leukste Europese steden om naartoe te gaan deze herfst

Heb je zin om even een paar dagen weg te gaan? Weg uit de werksleur en het vieze herfstachtige weer? Dan zit dit dé steden waar je je zeker zal vermaken deze herfst.

Lees ook

Heb je zin om even een paar dagen weg te gaan? Weg uit de werksleur en het regenachtige herfstweer? Dan zijn dit dé steden waar je heerlijk kunt vertoeven dit najaar.

LEES OOK: Bewezen: bloemen in huis vermindert stress

Boedapest

Boedapest is perfect om te bezoeken in de herfstperiode. De stad behoort weer tot de Hongaren zelf en de vele toeristen zijn verdwenen. Je kunt de prachtige herfstkleuren bewonderen in de vele biertuinen of aan de oevers van de Donau. Deze prachtige stad wordt ook wel 'Parijs van het noorden' genoemd en je bent er met het vliegtuig in ongeveer 2 uur.

Wil je graag mooi weer, omdat het in Nederland slecht weer is? Dan moet je niet naar deze stad. Het weer is vergelijkbaar met het Nederlandse weer. Maar de bezienswaardigheden, de sfeer en de lage prijzen zijn zeker de moeite waard.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door #??_???????? ® ?? ???????? (@ig_budapest) op

Rome

Altijd al Rome willen bezoeken, maar niet tijdens de snikhete dagen? Dan is Rome in de herfstperiode perfect. De lucht is wat frisser en de zon schijnt bijna altijd. 's Avonds moet je alleen wel een jasje meenemen. 

De herfstzon maakt de stad nog mooier dan dat 'ie normaal al is. De zon zorgt voor een golden hour, wat niet te beschrijven is. En wat natuurlijk helemaal fijn is, het toerisme staat op een iets lager pitje dan in de zomermaanden.

Je vliegt in iets meer dan twee uur naar deze oude Romeinse stad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rome | Travel community (@romecityworld) op

Barcelona

Dé perfecte stad als je het weer in Nederland wilt ontvluchten. De gemiddelde temperatuur ligt in oktober rond de 24 graden en de snikhete dagen zijn in Barcelona ook echt voorbij. Flaneer rond op een fiets om alles te verkennen en vergeet zeker niet een pauze te nemen aan zee en bij de palmbomen, zo heb je echt even het zomerse gevoel terug. 

Je vliegt al in 2 uur en 10 minuten naar deze stad en hebt toch echt het gevoel dat je héél ver weg bent. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Barcelona city travel (@barcelonacitytravel) op

Parijs

Parijs is een stad die het hele jaar veel bezocht wordt, toch kiezen mensen er vaak liever voor om de stad in andere seizoenen dan de herfst te bezoeken. Maar Parijs heeft juist veel te bieden in het najaar. Je hebt er de perfecte Indian Summer of Été Idien. De zon laat zich namelijk af en toe nog heerlijk zien. Ook tijdens halloween is Parijs leuk. In de stad bevinden zich namelijk meer duistere plekjes dan dat je denkt.

Parijs is zowel met het vliegtuig als met de trein perfect om naartoe te reizen. Met het vliegtuig ben je met iets meer dan een uur in Parijs en als je met de trein gaat, sta je met ongeveer drie en een half uur onder de Eiffeltoren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Paris is Incredible (@parisisincredible) op

Edinburgh

Een nog vrij onbekende toeristenstad, maar daarom zeker niet minder leuk om naartoe te gaan. Het is een sprookjesachtige plaats. Als je erdoorheen loopt heb je net het gevoel dat je in de duistere middeleeuwen bent. Het is ook nog eens de plaats waar de Harry Potter-reeks geschreven is. Heb je even genoeg van de stad? Je bent zo in de prachtige natuur van Schotland.

In minder dan anderhalf uur vlieg je naar deze Edinburgh.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visit Edinburgh (@visit.edinburgh) op

 

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook