Donny Roelvink openhartig over verdriet en aantal bedpartners

Donny worstelde jarenlang met depressieve gevoelens, maar trainen gaf hem zelfvertrouwen.

Lees ook

Donny Roelvink (21) worstelde jarenlang met depressieve gevoelens. Trainen gaf hem zelfvertrouwen. “Nu ik zelfverzekerd ben, zou je denken dat het elk weekend raak is, maar ik ben kieskeurig in wie ik uitnodig in bed.”

productie en tekst NICOLE GABRIËLS foto’s BOP MULDER styling BJÖRN FRANKE visagie MARIJE ROSENBACH

LEES OOK: Donny Roelvink: 'Ik gebruik wel eens een pilletje'

Wat heeft jouw jeugd je gebracht?

“Veel liefde; ik ben liefdevol opgevoed door mijn moeder en oma. In mijn jonge jaren had mijn vader het zo druk met optredens dat mijn oma de opvoeding van mij en mijn broer deels op zich nam. Terugkijkend op mijn jeugd zie ik ook mijn worstelingen; ik was niet zo slim en kon niet goed leren. Knutselen vond ik leuker dan een boek lezen. Lang wist ik niet wat ik wilde. Mijn moeder stelde voor dat ik timmerman zou worden – ‘In die branche is er altijd werk, jongen’ – en een tijdlang werkte ik inderdaad als timmerman. Toen mijn broer Dave bekender werd en de mogelijk – heid ontstond om als familie mee te doen aan realityshows, was ik niet enthousiast. Sterker nog, ik was tegen. Het in the picture staan trok me totaal niet. De onzekerheid die ik op school had gevoeld, kwam terug. Ik was verlegen en voelde me niet zeker over mijn uiterlijk, mijn fysiek.

Maar in plaats van onder een steen te kruipen, ben ik het gaan aanpakken. Ging bloedfanatiek fitnessen met de gedachte: als ik er beter uitzie, ga ik me misschien ook beter voelen. Het heeft gewerkt. Nog steeds train ik elke dag om ervoor te zorgen dat ik mijn onzekerheid kan overwinnen, want terug naar het gevoel van toen wil ik nooit meer. Nooit meer terug naar het punt waarop ik me zo kut voelde. Ik ben liever verslaafd aan de sportschool dan aan biertjes in de kroeg. Elke ochtend doe ik aan fitness en kracht – training, en elke avond boks ik. De sportmomenten bepalen mijn dag, ik zie het als een lifestyle. Ik deal elke dag met mensen die mij of leuk, of een kwal en een ijdeltuit vinden. Maar als je mijn verhaal kent, weet je waaróm ik dit doe.”

Wie of wat is de grootste liefde in je leven?

“Mijn oma Dien, Dina, was de allergrootste liefde van mijn leven. De belangrijkste vrouw, ze stond boven mijn moeder en vader. Zij voedde mij op toen mijn vader moest werken en mijn moeder na de scheiding keihard haar eigen boontjes aan het doppen was. Iedereen hield van oma Dien, zo warm als zij vind je vrouwen niet meer. Om mijn pols draag ik een armband met een zilveren plaatje. In haar handschrift is er ‘Lieve Donny’ ingegraveerd. Ik kreeg de armband voor mijn eenentwintigste verjaardag, een maand na oma’s overlijden. Ik mag graag geloven dat ze over onze familie waakt. Ze gunde ons de wereld. Als de roddelblaad – jes weer eens over ons schreven, belde ze mij op, zat ze zich op te vreten over wat ‘dat klotewijf van het roddelblad nu weer beweerde’, haha.”

Nooit meer seks of nooit meer een telefoon?

“Ik denk er geen seconde over na, nooit meer een telefoon natuurlijk. Nu ik zelfverzekerd ben, zou je denken dat het elk weekend raak is, maar ik ben kieskeurig in wie ik uitnodig in mijn bed. Meiden die me naaktfoto’s sturen via Instagram, vrouwen die filmen dat ze er wat in stoppen, zij hoeven geen reactie te verwachten. Ik vind het niet uitdagend, maar ronduit vies wat ze sturen. Ik val op oudere vrouwen van rond de zesen – twintig, zevenentwintig, voor wie ik moeite moet doen. Ik hou niet van onenightstands, ze maken me achter – dochtig. Is ze hier voor mij of voor mijn bekendheid? Daar kan ik niet mee dealen. Maar van een heel mooie vrouw word ik warm. Dan ga ik stotteren, probeer ik grapjes te maken. Mijn bedpartners kan ik zeker nog tellen, het zijn er tussen de twintig en dertig.”

 

Meer lezen over Donny? De nieuwste Beau Monde ligt nu in de winkels!

Laatste nieuws

Zie ook