Jakkes: beautysalons zijn viezer dan we denken

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 67,5 % van de 120 onderzochte beautysalon infecties hebben geconstateerd bij klanten na een bezoek

Beautysalons zijn dé plek om je mooi te laten maken en jezelf even lekker te laten verwennen. De afgelopen tien jaar is de beautysector aanzienlijk gegroeid. Maar zijn alle beautysalons wel zo schoon zoals we verwachten? Let's see.

LEES OOK: Ehhh deze beautytrend is wel héél apart

In een onderzoek over microbiologische risico werden 120 schoonheidsalons in Rome ondervraagd door middel van een vragenlijst. Hieruit is gebleken dat bij maar liefst 67,5% van de 120 onderzochte beautysalons infecties zijn geconstateerd bij klanten na een bezoek. Ohh!

Besmet materiaal

Beautysalons zijn dé plek voor het oplopen van infecties. De groei van de beautysector zorgt er ook voor dat mensen veel sneller besmet kunnen raken door onbedoeld contact met besmet materiaal. Dit kan uiteindelijk gezondheidsrisico's opleveren voor zowel werknemers als klanten als de juiste voorzorgmaatregelen niet worden gevolgd.

Het onderzoek wil benadrukken dat het belangrijk is om trainingen en informatie te geven voor personeel van de schoonheidssalon en klanten.

Bron: Microchemical Journal – Beeld: IStock

Laatste nieuws