Huh? Gerecyclede trouwjurken blijken enorme hit

Nederlands ontwerpster Tess van Zalinge heeft samen met weddingplanner Lotte Groosman tesswithlotte gelanceerd afgelopen week. Hierin showde de dames voor het eerst hun gerecyclede bruidsjurken.

Lees ook

Nederlands ontwerpster Tess van Zalinge heeft samen met weddingplanner Lotte Groosman, tesswithlotte, gelanceerd afgelopen week. Hierin showden de dames voor het eerst hun gerecyclede bruidsjurken. We like!

LEES OOK: Carice van Houten: 'Gelukkig struikelde ik niet op het podium' 

"Het was zeker een avontuur, ongeveer een jaar geleden, net nadat Tess haar vorige collectie had uitgebracht, schreef ik haar een berichtje dat het mij leuk zou lijken als één van mijn bruiden een design van haar zou dragen. Kort daarna, toen ik mijn liefde voor vintage trouwjurken begon te delen, schreef ze mij terug en ze zei:" We zouden echt iets samen moeten doen." Daar was ik het volledig mee eens en een paar weker laten zijn we gaan brainstormen, echt een avontuur", schrijft Lotte op haar Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wedding Planner (@withlotte) op

Fashion- en bruidsindustrie wakker schudden

Met hun collectie bestaande uit gerecyclede bruidsjurken willen ze de fashion- en bruidsindustrie wakker schudden. Tess van Zalinge vertelde aan Vogue: "In deze collectie staan duurzaamheid, uniek vakmanschap en innovatie centraal. Fashion for Good Experience is voor mij een perfecte locatie om te showen en zo het idee achter de collectie volledig over te brengen."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tess van Zalinge (@tessvanzalinge) op

Vergeten huwelijkstradities 

De inspiratie van de trouwjurken haalde Lotte en Tess uit de vijftien vergeten huwelijkstradities. "Het zijn tradities van vroeger die diepgang brachten aan de trouwdag, die we in ere willen houden en vertalen naar het nu.", vertelt Lotte. 

De collectie is vanaf 10 oktober te zien in de Fashion for Good Experience museum te zien.

BRON: INSTAGRAM, VOGUE

Laatste nieuws

Zie ook