Leuk om te weten: 7 feitjes over jarige prinses Charlotte

Happy Birthday Princess!

Lees ook

Het kleine prinsesje Charlotte is het tweede kind van prins William en Kate Middleton. Ze is de vierde in lijn voor de Britse troonopvolging en ze sprak op tweejarige leeftijd al twee talen. Maar wat weten we eigenlijk nog meer van de jarige prinses? 

LEES OOK: 7 Grappige feitjes over koningin Máxima die je vast nog niet wist

1. Olijven

Het meest opvallende feitje gaat over de smaakpapillen van de prinses. Haar moeder Kate vertelde tijdens een bezoek aan een school in Londen: "Charlotte houdt van olijven." Say what! Hoeveel andere kinderen van vijf jaar houden nou van olijven?

2. Spaans

De prinses kon op tweejarige leeftijd al twee talen spreken, Spaans en Engels. Ze hebben in het koninklijke huis namelijk een nanny uit Spanje. Nanny Maria Teresa Turrion praat met Charlotte in haar eigen taal. Ook de grote broer van Charlotte, prins George leert Spaans door nanny Maria. Slim, want je leert een taal het beste spreken op jonge leeftijd.

3. Koken

Als je denkt aan een royal family is koken niet het eerste wat in je opkomt en laat dat nu precies zijn wat Charlotte zo leuk vindt om te doen. Tijdens hetzelfde bezoek aan de school in Londen vertelde hertogin Kate dat ze het leuk vindt om samen met haar kinderen te koken, ze maken vaak hun favoriete pasta's en zelfs pizza's. She is one of us!

4. Eenhoorns

Eenhoorns… De prinses is er dol op. In september was het de eerste schooldag van Charlotte en ze werd meteen gespot met een eenhoornsleutelhanger (bezaaid met glitterpailletten ofcourse) aan haar rugzakje. "Mijn dochter is gek op eenhoorns", vertelde William tijdens een bezoek aan een liefdadigheidsorganisatie voor brandweerlieden. Het is overigens niet de eerste keer dat Charlotte is gespot met het magische wezen. Ze zou gezien zijn met een eenhoorn portemonnee. Cute!

5. Roze

Dit is misschien wat minder spectaculair dan de olijven en het koken, maar de lievelingskleur van het prinsesje is roze. Dat verklapte haar moeder tijdens een werkbezoek aan een kinderdagverblijf in Londen. Kate sprak met de zesjarige Nevah, die vroeg wat haar lievelingskleur was. Daarop antwoordde de hertogin dat dat roze is, net als Charlottes lievelingskleur.

 

6. Dansen

Net als andere (jonge) meisjes houdt het prinsesje heel erg van dansen. Charlotte zit sinds kort op balletles in Zuid-Londen, waar ze de mooiste pirouettes maakt.

7. Nickname

Zo schattig, de bijnaam van Charlotte is bekend, namelijk Lottie. 

 

 

BRON: VOGUE AU, TELEGRAAF, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook