‘Prinses Christina krijgt eerste koninklijke crematie’

Ze zal het eerste lid van de koninklijke familie zijn die wordt gecremeerd.

Lees ook

De prinses, die vandaag overleed, zal geschiedenis gaan schrijven. Ze zal in besloten kring gecremeerd worden. "Die keuze is uniek", ze zal het eerste lid van de koninklijke familie zijn die wordt gecremeerd.

LEES OOK: 11X Mooiste foto's van prinses Christina

Volgens verschillende royaltyexperts is de keuze uniek voor het Koningshuis. "Het is heel opmerkelijk", zegt Sander Paulus, Koninklijk Huis-verslaggever van RTL Nieuws. De prinses had een leven buiten de schijnwerpers en leidde zo haar eigen leven. "In dat licht kunnen we deze bijzondere en eigenzinnige keuze dus ook zien: zelf een keuze maken, het op háár manier doen."

Verwaarlozing

Ook zal het gaan om een praktische keuze. De prinses heeft zich niet eerder uitgelaten over haar wens om gecremeerd te worden. "Maar haar kinderen wonen verspreid over de hele wereld. Ook prinses Christina was een wereldprinses, zo heeft ze in Italië, New York en Canada gewoond. Het kan zijn dat er is gekozen voor cremeren, omdat je geen verwaarloosd graf wil in Nederland." vertelt Justine Marcella, hoofdredacteur van Vorsten.

Sinds Willem van Oranje zijn nagenoeg alle leden van de koninklijke familie begraven in de koninklijke grafkelders van de Nieuwe Kerk in Delft. Wat er na de crematie met de as van prinses Christina zal gebeuren, is nog onbekend.

BRON: RTL NIEUWS, VORSTEN, BEELD: ANP, BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook