Kassa! Dít bedrag krijgt prinses Amalia vanaf haar 18de

Da's nog eens een leuk zakcentje.

Lees ook

Binnenkort wordt er beslist over de begrotingen van 2021 en dat is voor prinses Amalia een spannende tijd. Hier wordt namelijk bepaald hoeveel salaris zij zal krijgen vanaf het moment dat zij 18 kaarsjes gaat uitblazen.

LEES OOK: Deze foto's van kroonprinses Amalia was je vast vergeten

De begroting spaarpot heeft een flink bedrag geserveerd voor de kroonprinses. Vanaf haar 18de verjaardag (op 7 december 2021) zal zij – net zoals koning Willem Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix – betaald worden door de Nederlandse staat. En da's een leuk zakcentje! Oftewijl 1.500.000 euro per jaar, kassa! 

HEMA

"Het is een ontzettend groot bedrag en het past niet helemaal bij de rol die ze tot nu toe vervuld heeft. Ook past het niet bij het beeld dat we bij het Nederlandse koningshuis hebben. Het zijn namelijk nuchtere mensen en winkelen in onze eigen stad bij de HEMA. Als je kinderen die net geen kind meer zijn, zulke bedragen gaat geven, dan ontstaat er een groot gat met de werkelijkheid", vertelt royaltydeskundige Marc van der Linden aan de desk van RTL Boulevard.

© ANP

Willem Alexander

Papa Willem Alexander kreeg destijds 910.000 gulden vanaf zijn 18e verjaardag. Omgerekend zo'n 410.000 euro.

© BSR AGENCY

 

BRON: RTL BOULEVARD, BEELD: BSR AGENCY, ANP

Laatste nieuws

Zie ook