Tip van de redactie: Bezichtig de Koninklijke Stallen op Paleis Noordeinde

Inspiratie nodig voor een dagje uit?

Inspiratie nodig voor een dagje uit? Paleis Noordeinde opent zijn deuren weer voor publiek! Voor de vierde keer op rij is Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartment te bezichtigen.

LEES OOK: 5 vragen over Paleis Huis ten Bosch 

Paleis Noordeinde

Het is één van de drie paleizen die door de Staat ter beschikking is gesteld aan het Staatshoofd en doorgaat als werkpaleis voor de koning en koningin. Het is de werkomgeving voor de medewerkers en er worden dagelijks gasten ontvangen van over de hele wereld. Het aangrenzende staldepartment coördineert en verzorgt de voertuigen van de leden van het Koninklijk Huis. Say hello to a lot of blingbling.

© ANP

Van Paleis Noordeinde wordt het zogeheten Corps de Logis opgesteld. Dit is het middelste gedeelte van het paleis waar zich alle officiele ontvangstruimtes bevinden. Je kunt hier terecht voor een lesje geschiedenis. Echter staan dit jaar de Balkonkamer en de historische kroonluchters in de Grote Balzaal centraal. En leuke bonus: in de Marot Eetzaal is een opgedekte tafel te bewonderen, met spulletjes uit de periode van koningin WilhelminaWe like! 

© ANP

Eind 19e eeuw maakte de architect Hugo Pieter Vogel het ontwerp voor het nieuwe complex van de Koninklijke Stallen. Je kunt de Koninklijke Stallen nog bezichtigen op: 16, 17, 23 en 24 augustus.

© Paleis Noordeinde, van Giessen

Laatste nieuws