7 Grappige feitjes over koningin Máxima die je vast nog niet wist

Wist je bijvoorbeeld dat de koningin op social media zit en luizenmoeder op de basisschool van haar dochters is geweest?

Lees ook

Ze is een powervrouw, heeft haar hart op de juiste plek én is ook gewoon luizenmoeder geweest op de basisschool van haar dochters. Wie had dat gedacht? Lekker normaal gebleven hé. Scroll naar beneden voor (nog meer) leuke feitjes die je vast nog niet wist over Hare Majesteit.

LEES OOK: White on! 7 x koningin Máxima in het wit

1. Social media

Helaas kun je Max niet volgen op Instagram, maar wel heeft ze haar pijlen gericht op Pinterest. Volgens bronnen gebruikt ze het platform om op de hoogte te blijven van de laatste trends op het gebied van mode, make-up en interieur. #FashionQueen

2. Lievelingstoetje

Het dessert dat je de koningin altijd wel mag voorschotelen is Zuid-Amerikaanse lekkers, genaamd: Dulce de leche. Je kunt het vergelijken met karamel, gemaakt van gecondenseerde melk.

© anp

3. Lingo

We weten niet of het spelprogramma Lingo een van de favoriete spelprogramma's van de koningin is, maar wél is het zo, dat ze er uren naar gekeken heeft. Toen Máxima de Nederlandse Willem-Alexander ontmoette en uiteindelijke zijn vriendin werd, bleek het wel zo handig als ze de Nederlandse taal zou leren. En dit deed ze door Lingo te kijken. Ha!

4. Beugel

Je moet er wel met een vergrootglas bij staan, maar een oplettend royaltyfan zou het opvallen. In 2017 werd door media gespot dat de koningin wel eens een doorzichtige beugel droeg. Ook kwam er een bericht vanuit de Rijksvoorlichtingsdienst: "Met het oog op een correctie van de beet van haar kiezen heeft koningin Máxima op advies van de tandarts een beugel gekregen."

© anp

© anp

5. Luizenmoeder

Naast dat ze koningin van Nederland is, is ze ook gewoon nog moeder van drie mooie dochters. Dochters die naar basisscholen gingen. En tja, als je daar wordt gevraagd om 'luizenmoeder' te worden, dan doe je dat gewoon. Maar ook op de hockeyclub moet ze eraan geloven. Want het wil wel eens voorkomen dat ze een glas fris voor je inschenkt tijdens haar bardiensten. 

© anp

6. 'Een beetje dom' 

Rondom Máxima's vader, Jorge Zorreguieta, liep het niet helemaal soepeltjes. Vooral gedurende de verloving van het koninklijk paar ontstond er wat spanning. Willem-Alexander had de pers op een brief gewezen over de situatie omtrent Videla (Zorreguieta was staatssecretaris en minister van Landbouw in het regime van dictator generaal Jorge Videla). Het bleek alleen dat de brief door de dictator zelf geschreven was. Niet écht handig. Er kwam veel kritiek op. In het interview dat volgde – aanleiding was de verloving – werd er een vraag over gesteld. Je weet wel, waarin Máxima haar verloofde 'een beetje dom' noemt. Wat blijkt nu? Deze 'spontane actie' blijkt ingestudeerd te zijn. Hm, slimme zet achteraf.

Onderstaand de video, met vanaf 24:10 het fragment. Once you see it…

7. Trouwjurk

Op 2 februari 2002 gaven prins Willem Alexander en zijn Máxima elkaar het jawoord. Het bleek de dag van 'de traan', maar was ook gevuld met vreugdigheid en liefde. Het Italiaanse modehuis Valentino was de gelukkige en mocht de trouwjurk ontwerpen. Het ding kostte zo'n honderdduizend euro. En had een verborgen zakdoekvakje in de mouw van de jurk verwerkt, voor mogelijke tranen.

© anp

Laatste nieuws

Zie ook