Bij deze zaken slurp je de beste oesters

Een slokje zee of puur genieten?

Lees ook

Een slokje zee of puur genieten? Welk team bij jij als het om oesters gaat? Wij vinden aankomende maandag 5 augustus in ieder geval een pareltje van een dag, want dan is het officieel Oesterdag. Wel trek in een creuse of platte? Bij deze zaken slurp je het beste.

Oost-Mediterrane oesters | Bar Fisk
Bar Fisk houdt gerechten simpel, maar maakt ze fris en verrassend door te kiezen voor ingrediënten die barsten van smaak. Zo ook hun oesters. Die worden geserveerd met een vinaigrette van Tel Avivse limonana – een frisse limonade van versgeperst limoensap en muntblaadjes.

Combineer oesters met parels | Café Americain
Oesters kun je het beste combineren met een pareltje van een champagne zoals de Bollinger champagne. Zo combineert Café Americain oesters het liefste met de Bollinger Special Cuvée. Met op vrijdagmiddag ook een subtiel mopje livemuziek. 

Zilt aperitivo | Vincenzo's Osteria
Bij Vincenzo’s Osteria kun je terecht voor het perfecte aperitivo-moment met dagverse Zeeuwse oesters. Kies voor oesters naturel of ga voor een frisse smaak van komkomer en limoen. Liever een zoetere variant? Ga dan voor de vinaigrettes met perzik en gember. 

(Oe)sterrenwaardig | Foodhallen Amsterdam

Een van de meesters in zeevruchten is Le Big Fish in Foodhallen Amsterdam. Ieder weekend steken ze hier de oesters in een nieuw – culinair – jasje. Van oesters met Tosa-Dashi en sushirijst tot een kimchi-oesters. Liefhebbers van deze delicatesse kunnen zich hier dus ieder weekend opnieuw laten verrassen. Tip: Naast deze stand zit de wijnbar a.k.a. een match made in heaven..

Een oester van Nederlandse bodem | Persijn 
Heb jij je oester het liefste van Nederlandse bodem? De Zeeuwse Creuses van Persijn worden met liefde uit de Nederlandse wateren gehaald. En geheel Hollands komen ze zonder poespas. Het is pure smaak met enkel een klein drupje appelvinaigrette.

Oesters in royale sferen | THE DUCHESS
Oesters slurpen in royale sferen kan op Amsterdamse bodem. In het adembenemende en weldadige decor van THE DUCHESS serveren ze oesters met een Tomato Consommé. Deze heldere tomatensoep past perfect bij de zilte delicatesse. Een echte koninklijke oester.

Ode aan de oester | blooming beach
Bij ‘t gezellige strandpaviljoen blooming beach in Bergen aan Zee deel je een grote schaal oesters met je liefde, familie of een groep vrienden. Terwijl je uitkijkt op de ruisende zee, smaakt een zeevrucht op z'n best. De klassieke dressing van citroen en sjalotjesazijn zorgt voor een friszure bite. Dat wordt oesters slurpen met de voeten in het zand.

Laatste nieuws

Zie ook