5 dingen die je moet weten over de doop van baby Sussex

De voorbereidingen zijn in volle gang!

Lees ook

De voorbereidingen zijn in volle gang! Baby Sussex gaat namelijk gedoopt worden.

LEES OOK: Dit is het moment waarop Camilla Archie voor het eerst ziet

Archie is al een paar weken oud en zoals dat gaat bij koninklijke tradities, wordt de kleine binnenkort gedoopt. Leuk voor ons, want misschien zien we een glimp van de jongste zoon van prins Harry en hertogin Meghan. Dít is wat we tot nu toe weten:

1. De plek

De doop zal plaatsvinden bij de St. George's Chapel in Windsor. Hier zijn papa Harry en oom William ook gedoopt. Maar je kunt de plek ook ergens anders van herkennen, hier trouwden Harry en Meghan vorig jaar mei namelijk nog. Naar verluidt zal aartsbisschop van Canterbury Justin Welby de ceremonie uitvoeren. "Hij deed zowel het huwelijk van het koppel en heeft Meghan gedoopt om lid te worden van de Kerk van Engeland voordat ze trouwden." 

2. Het water

Het doopwater zal afkomstig zijn uit de rivier de Jordaan. Gezegd wordt dat Johannes de Doper hier Jezus in doopte. Ook wordt de Lily Font gebruikt. Het is een zilveren vergulde schaal die sinds 1841 voor elke koninklijke baby is gebruikt. ↓

3. Gasten

Niet alleen zullen royal familieleden aanwezig zijn, ook zullen enkele goede vrienden van Harry en Meg komen buurten. Wie sowieso van de partij is, is oma Doria, moeder van Meghan.

Wie niet aanwezig zal zijn, in verband met andere verplichtingen, is koningin Elizabeth. Prins Charles en Camilla zullen haar plek innemen en haar vertegenwoordigen.

4. Het doopkleed

Maar liefst 62 andere royal baby's gingen baby Sussex voor. Het traditionele doopkleed werd in 1841 voor het eerst gebruikt. Ook door William en Harry. Aangezien het ding ietwat fragiel is, heeft Elizabeth besloten dat Archie gedoopt wordt in een replica van het kleed.

Het doopkleed van prins Louis. ↑

5. Peetouders

Tja, wie worden de peetouders van Archie? Een vraag die vele malen de ronde doet afgelopen dagen. We noemen: Amal en George Clooney, BBF Serena Williams, styliste Jessica Mulroney en prinses Eugenie. Volgens koninklijk verslaggever Camilia Tominey kunnen het ook Harry's jeugdvrienden Charlie van Straubenzee en Jake Warren worden. We zijn benieuwd!

 

BEELD: BSR AGENCY, ANP, GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook