Sudocrem: niet alleen voor babybillen

Ook de volwassen huid profiteert namelijk van de verzachtende en beschermende werking van deze klassieke crème.   

Lees ook

Al vele generaties babybillen zweren bij Sudocrem. De crème in het herkenbare grijs-rode potje zien we voornamelijk terug op de commode, maar hoort ook thuis in het badkamerkastje. Ook de volwassen huid profiteert namelijk van de verzachtende en beschermende werking van deze klassieke crème.   

Beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf
Een dagcrème of bodylotion zorgt voor de nodige hydratatie, maar dit is niet altijd voldoende wanneer je te maken hebt met een gevoelige of onrustige huid. Die kun je van nature hebben, maar kan ook ontstaan door prikkelende invloeden van buitenaf. Werk je veel met je handen? Kom je vaak in contact met water? Of sport je intensief? Je huid kan op welke manier dan ook geprikkeld raken. Sudocrem verzacht, beschermt en helpt bij een ruwe, schrale huid.

Ter verzachting van de geprikkelde huid
Een Ierse apotheker ontwikkelde in de jaren dertig een crème die hielp bij luieruitslag. De crème werd een succes, ook buiten Ierland. Inmiddels is Sudocrem in Nederland het meest gebruikte middel bij luieruitslag. De gepatenteerde formule zorgt ervoor dat de kwetsbare babyhuid niet alleen wordt beschermd, maar ook verzacht en ondersteund. Ook de volwassen huid heeft baat bij de effectieve bestanddelen van Sudocrem. Bijvoorbeeld bij:

– Schrale plekken door intensief sporten
– Een van nature gevoelige huid
– Kloofjes
– Een ruwe huid ontstaan door prikkelende invloeden van buitenaf

Helpt rimpelvorming te vertragen
Hoe ouder je wordt, hoe minder elastisch de huid. Gevolg: rimpels. Door de huid goed te verzorgen kan rimpelvorming worden vertraagd. Sudocrem helpt de huid gezond te houden en heeft een vochtinbrengende werking. Breng voor het slapengaan een dun laagje Sudocrem aan op het gezicht. 

Verzorging van de oudere huid
De oudere huid is vaak dun en minder veerkrachtig waardoor het kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf. Sudocrem bevat lanoline (hypoallergeen). De bestanddelen in Sudocrem zorgen ervoor dat er een beschermende laag wordt aangebracht. De crème bevat bovendien natuurlijke lavendelolie.

De bestanddelen van Sudocrem
Wat doet Sudocrem precies? De crème bevat bestanddelen die er samen voor zorgen dat de huid wordt beschermd, verzacht en ondersteund:

– Zinkoxide: verzacht en beschermt de huid.
– Benzylalcohol: verzacht de geprikkelde, ruwe huid.
– Benzylbenzoaat en Benzylcinnamaat: bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen waardoor het herstellend vermogen van de huid wordt ondersteund.
– Lanoline: werkt als het natuurlijke huidvet en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.

Sudocrem voor (buiten)sporters
Buitensporters krijgen vaak te maken met een schrale, ruwe huid door invloeden van buitenaf zoals het weer, maar ook door wrijving bij een continue beweging. Bijvoorbeeld bij het fietsen waarbij het schuren van het zadel kan zorgen voor schrale plekken op de billen en dijen. Hetzelfde geldt voor paardrijders. Zeilers hebben te maken met zout zeewater en wind die de huid prikkelen. Sudocrem helpt de huid te beschermen en verzachten. Smeer voor het sporten de gevoelige plekken op de huid in met een dun laagje crème. Doe dit ook achteraf zodat de huid kan worden ondersteund bij het natuurlijk herstel.

Waar koop je Sudocrem?
Sudocrem is te koop bij de meeste drogisten, apotheken, supermarkten en ook online. De grijs-rode potjes zijn snel te herkennen en verkrijgbaar in verschillende formaten. De crème is er ook in een handzame tube die je makkelijk in je handtas mee kunt nemen. Sudocrem is dik en stevig, maar wel makkelijk smeerbaar. Door cirkelvormige bewegingen te maken smeer je de crème dun uit, zodat er alleen nog maar een lichte waas overblijft. Smeer niet te dik, dan droogt de huid uit. Doordat je lang doet met een verpakking, is Sudocrem ook geschikt voor een klein budget. 

Gratis Snoozebaby knuffel bij Kruidvat
Voor de kleine! In week 25 t/m 28 ontvang je bij Kruidvat bij aankoop van Sudocrem een gratis Snoozebaby Knuffel! Daar wordt je baby dubbel zo blij van. 

Laatste nieuws

Zie ook