Zweedse Royals fonkelen zich door staatsbanket

Herauten, wachters in harnas, haute couture - Stockholm ging lós.

Lees ook

De Zwoyals delen niet alleen graag kiekjes van hun adorable kleintjes, ze zijn ook gul in het delen van foto's waarop ze vorstelijk bezig zijn.

Bij het staatsdiner voor de president van Zuid-Korea Moon Jae-in en zijn vrouw Kim Jung-sook trokken met name koningin Silvia en haar dochters alles uit de kast en de schatkist om Zweden en het koningshuis eens lekker te laten schitteren.

De koningin was in personal couture – blauw staat haar goed. Erbij de Leuchtenburg, een parure met saffieren die alleen Silvia draagt. 

Kroonprinses Victoria koos voor een Jenny Packham en de Baden Fringe Tiara, een oogverblindend geval met vele diamanten.

Een populaire jurk van Self Portrait (hertogin Kate heeft 'm ook) was de keuze van prinses Sofia die er haar trouwtiara bij droeg met de parelzetting, waar dit juweel altijd erg van opknapt.  

Prinses Madeleine droeg Carolina Herrera en de Modern Fringe Tiara. Het is alweer even geleden dat ze bij een groot officieel diner was; de prinses woont met haar man Chris en hun drie kinderen tegenwoordig in Florida.

Niet bekend is of Madeleine's vrij losse chignon het einde van de avond heeft gehaald; zus Victoria speelde op zeker met een strakkere knot. 

Florida lijkt Chris O'Neill goed te doen. 

Er was een set tafelzilver uit het depot gehaald die al een tijdje uit beeld was verdwenen.

Aan kleurrijk personeel hebben de Bernadottes geen gebrek. 

De meeste gasten zaten in de Karl XI galerij. 

En dit stond er op het menu. Aan de wijnen te zien hoeft koning Carl Gustaf niet op de kleintjes te letten.

 

Foto's © Kungahuset, Sara Friberg en Henrik Garlöv / Kungl. Hovstaterna, label ID's door Royalty Speaking

Laatste nieuws

Zie ook