Huidcoach Mariëlle Eggenkamp: ‘Ik ben niet zo snel starstruck’

Een filler hier, een bindweefselmassage daar. Waar gaat bekend Nederland naartoe om Moeder Natuur een handje te helpen?

Lees ook

Een filler hier, een bindweefselmassage daar. Waar gaat bekend Nederland naartoe om Moeder Natuur een handje te helpen? 5 beautygoeroe's doen een (cosmetisch) boekje open in Beau Monde. Vandaag: Mariëlle Eggenkamp.

Vele BN'ers hebben al bij Mariëlle Eggenkamp (45) in de stoel gelegen. Als hannah huidcoach kijkt ze van geen enkel verzoekje meer op. “Een hoogzwangere vrouw wilde haar schaamhaar in de vorm van een hartje gewaxt hebben.”

BEKENDE KLANTEN
“Dat zijn er nogal wat: Stijn Fransen, Kim Kötter, Cynthia Abma, Jaap Reesema, Vajèn van den Bosch, Babette van Veen, Zoey Ivory, Jessie Jazz Vuijk, Olcay Gulsen, Viktor Brand, Albert Verlinde… Maar ook topsporters als Antoinette de Jong, Lidewij Welten en Hedwiges Maduro zijn klant bij ons. Zelfs NikkieTutorials komt bij hannah. Normaliter gaat zij naar haar moeder die ook huidcoach is, maar af en toe komt ze bij ons. Met al mijn klanten bouw ik, als ze vaker komen, een speciale band op. Dat herkent iedereen wel, dat je aan de schoonheidsspecialiste of kapper veel vertelt.”

TRENDS BIJ HUIDVERZORGING
“Op een gezonde manier je huid verbeteren, zoals wij bij hannah huidcoach doen, is gelukkig een trend aan het worden. Ook buiten hannah om. En ik ben heus niet anti fillers of anti botox, maar ik vind het jammer dat mensen soms hun toevlucht hiertoe nemen, terwijl hun huid nog slecht is. Het is of je je kozijnen gaat schilderen voordat je ze hebt geschuurd. Ik zou het mooi vinden als cosmetisch artsen voortaan zouden zeggen: ‘Neem eerst even een bindweefselmassage – of welke behandeling dan ook nodig is om je huid te verbeteren – en kom dan terug.’ Als je op een mooi pallet werkt, krijg je een mooier resultaat. Als iemand een slechte huid heeft en denkt: ik knap op van een spuitje botox, dan valt dat altijd tegen, want je huid zelf wordt er niet mooier van.”

VREEMDSTE VERZOEK
“In het verleden deden we ook aan waxen. Ik heb toen wel eens een hoogzwangere vrouw gehad die graag wilde dat haar schaamhaar in de vorm van een hartje werd gewaxt. Best een gedoe, want met waxen kun je nauwelijks mooie strakke lijntjes maken.”

ZELF IN DE STOEL
“Ik heb jarenlang veel te weinig behandelingen genomen, omdat ik fulltime werkte. Ik gebruik de producten van de hannah-huidverbeteringslijn wel altijd trouw. De laatste jaren boek ik mezelf elke zes weken in voor een behandeling bij een collega. Bindweefselmassage doen we natuurlijk zelf, botox of fillers heb ik niet en was ik niet van plan te nemen. Ik heb wel ooit een ooglidcorrectie laten doen, maar verder heb ik geen plannen qua plastische of cosmetische chirurgie.”

STARSTRUCK
“Persoonlijk ben ik niet zo snel starstruck, dat kan ook niet met mijn beroep, maar ik zie wel het effect wat BN’ers op mensen kunnen hebben. Zo kwam er een keer een meisje voor een behandeling en zij was gigantisch fan van Mascha Feoktistova, van Beautygloss. Haar moeder wist dat Mascha ook bij ons was geweest, dus om die reden had ze voor haar dochter bij ons een afspraak gemaakt. Dat meisje mocht in dezelfde stoel liggen als waar Mascha had gelegen. Ze zei de hele tijd: ‘Ooh, heeft Mascha hier gezeten?’ En: ‘Heeft Mascha dit ook gezien? Heb jij Mascha aangeraakt?’ Heel grappig.”

Laatste nieuws

Zie ook