Koningin Máxima showt powerwoman skills

Koningin Máxima supports us women!

Lees ook

Koningin Máxima supports us women! Zo liet ze maar weer eens zien bij de opening van de Global Entrepreneurship Summit (GES) in Den Haag.

LEES OOK: Staatsbanket! Queen en Trump proosten op elkaar

Ze wees in haar toespraak op het succes van vrouwelijke start-upondernemers en op het belang van toegang tot financiële diensten voor hen. Ze citeerde ook een Amerikaans onderzoek, waarin werd vastgesteld dat vrouwen minder geld ophalen voor hun start-up dan mannen, maar wel succesvoller zijn. “Maar start-ups die zijn opgericht door vrouwen leveren over het algemeen per geïnvesteerde dollar meer op dan start-ups die zijn opgericht door mannen”, zei de koningin. Ze kreeg daarop luid appplaus.

Constantijn

De GES werd daarna officieel geopend. Op het evenement praten ondernemers en politici met elkaar over voedsel, water, energie, gezondheid, connectiviteit, de toekomst van werk en de toegang tot kapitaal. De koningin is overigens niet de enige royalty die daarbij aanwezig is, ook prins Constantijn was erbij. Hij is voorman van StartupDelta, een organisatie voor beginnende bedrijven. 

BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook