Dries Roelvink: ‘Over Dave maak ik me het meest zorgen’

“Het zijn toch jongens met een gebruiksaanwijzing.”

“Het zijn toch jongens met een gebruiksaanwijzing.” Dries Roelvink maakt zich soms zorgen om zoons Donny en Dave, maar gelukkig weet Honoria structuur in iedereens leven te brengen. “Alle drie zijn het echte alfa mannetjes.”

tekst JILL WAAS foto’s DARIO & MISJA styling DANIËLLE DINKGREVE make-up RACHEL KNÖBEL haar RACHIDA BAMZIL

DRIES (60) 

Volgens je zoons ben jij het opperhoofd van de familie. Moet je ze vaak aanpakken of streng toespreken?

“Ik heb over allebei zo mijn bezorgdheid en die spreek ik ook uit. Over Dave maak ik me zorgen of hij wel genoeg slaapt, over het nachtleven waarin hij zich bevindt, of hij niet te veel drinkt en of er drugs in het spel zijn. Donny waarschuw ik juist weer dat hij niet moet doorslaan in het sporten en zijn strikte dieet. Heel knap, maar Dave en ik noemen het soms ongezellig. Ik heb ook wel mijn zorgen over hun relaties. Het zijn toch jongens met een gebruiksaanwijzing en hun partner moet niet jaloers zijn aangelegd met al die gillende meiden om hen heen. Ik zeg dus altijd: ‘Besteed genoeg aandacht aan je vriendin en zorg dat je haar vasthoudt.’”

De media bellen jou vaak als er iets gebeurt. Zeggen de jongens nooit: ‘Pa, houd nu eens je mond’?

“Ja, soms lezen ze dingen en zeggen ze: ‘Heb je dat er ook bij verteld?’ Ja, want ik heb geen geheimen. Kijk, als de jongens en ik iets te promoten hebben, ben ik blij als die media erover willen schrijven. Dus als er iets aan de hand is, vind ik ook niet dat ik het moet gaan verbergen. Dave en Don vinden echter wel dat ik soms te open ben.”

DAVE (25)

Wat is jouw rol binnen deze familie?

“Ik denk dat ik een beetje de gangmaker ben; ik ben sociaal en makkelijk in de omgang. Mijn vader is, zoals gezegd, het opperhoofd. Hij is degene naar wie ik toe ga als er iets is. Als ik advies nodig heb, zal ik eerder met hem gaan praten dan met mijn vriendin. Mijn vader is mijn vader, maar hij is tegelijkertijd ook mijn beste vriend en mijn vertrouwenspersoon.”

Wordt hij ook kwaad op je als je er een zooitje van maakt?

“Hij is geen vader die gaat schreeuwen of gaat slaan, maar hij spreekt me wel aan op dingen die ik niet handig heb aangepakt. Hij zegt dat dan op een rustige manier, zodat we er normaal over kunnen praten. Ik denk dat ik in mijn hele leven maar één keer ruzie heb gehad met mijn vader. Waarover dat was, weet ik niet eens meer. Met mijn broertje had ik vroeger wel veel ruzie. Toen we nog in één huis woonden, was het elke dag knokken.

Hoe ga je om met het verlies van je oma, met wie je heel close was?

“Ik vind het heel moeilijk. Als ik bij iemand veel langsging, was het oma wel, en ik belde haar ook om de dag. Het is voor mij het grootste verlies dat ik in mijn leven heb gehad, en ik kan niet zeggen dat ik het al een plekje heb gegeven. Ik heb twee tatoeages voor haar laten zetten: ‘Love Dina’ met een roosje in mijn nek, en haar geboortedatum op mijn arm. Ook draag ik een armbandje waarop in haar handschrift ‘Lieve Dave’ geschreven staat. Af en toe word ik nog wakker en denk ik: ik ga vandaag naar oma toe. En dan besef ik dat ze er niet meer is.”

DONNY (21)

Ga je vaak naar je vader voor advies, bijvoorbeeld toen je relatie niet meer zo lekker ging en uiteindelijk op de klippen liep?

“Het klinkt misschien raar, maar ik stap nooit naar familie als zoiets speelt. Ik ben een heel erg ingetogen persoon, wil dingen eerst zelf proberen op te lossen voordat ik om hulp vraag. Helemaal als het iets te maken heeft met gevoelens dan ben ik niet iemand die zegt: ‘Goh ik wil even praten over iets’, dat deed ik niet eens bij mijn toenmalige vriendin. Ik los het liever in mijn eigen hoofd op.”

Ben jij een moeders- of vaderskind?

“Ik ben een moederskind, mijn broer is meer een vaderskind – zij hebben veel meer dingen met elkaar gemeen. Ze houden er bijvoorbeeld allebei van om vaak uit eten te gaan. Ik ga dan meestal niet mee, omdat ik bezig ben met sporten en mijn eigen voedingsschema’s heb. Zij houden ook van volksmuziek, terwijl ik meer van hiphop, house en techno ben. Ze kunnen heel diepgaande gesprekken voeren over die muziek en dan denk ik: ik vind daar niets aan. Mijn vader en ik vinden elkaar in het samen sporten. Ik voel me oprecht lekkerder als ik elke dag train. Ook als we ’s morgens vroeg moeten draaien, ga ik eerst nog sporten, anders ben ik heel chagrijnig op beeld.”

HONORIA (49)

Hoe zie jij jezelf binnen deze familie?

“De mannen hebben mij op een leuke en lieve manier het stempel gegeven dat ik degene ben die alles regelt en in goede banen leidt. Ik doe voor Dries een groot deel van zijn administratie en voor Dave regel ik ook zijn geldzaken. Donny doet het zelf, die is heel gestructureerd, net als ik. Ik vond het ontroerend hoe Dave een keer zei: ‘Mijn vader wordt nooit boos, mijn moeder kan flink uit de hoek komen, maar Honoria probeert structuur in mijn leven te brengen.’ Ze zijn opgevoed met alles mag en alles kan, en hebben nooit echt mee – gekregen hoe ze met geld moeten omgaan. Dries heeft ook de instelling van: ik leef vandaag, niet als ik tachtig ben. Mooi is dat, maar ik zeg toch altijd: ‘Jongens, je weet niet waar je over vijftien jaar staat, dus laten we proberen om ook een potje te maken voor aankomende jaren.’”

Raak je nooit eens moe van die eeuwige spotlights?

“Ik kan daar heel goed mee dealen, want het hoort bij het leven van Dries én nu ook bij het leven van Dave en Donny. Die twee zijn echt met een camera op hun hoofd geboren en ze vinden niets raar. Ik vind het zelf nog wel eens eng als we aan een nieuwe serie beginnen, maar gelukkig werken we met een vertrouwde groep mensen om ons heen. Uiteindelijk kan ik het allemaal heel goed scheiden. Ik heb mijn baan bij Oger, waar ik voor de volle honderd procent voor ga, en Dries laat me gelukkig vrij om ook mijn eigen ding te doen.”

 

Meer lezen over de Roelvinkjes? De nieuwe Beau Monde ligt nu in de winkels.

Laatste nieuws