Koningin Margrethe blijft monter onder stoute teckel

Harige teckelprinses Nelly heeft een gezond ego.

Lees ook

Staatshoofd en koningin zijn van een van de oudste monarchieën ter wereld is geen enkele garantie dat je jongste hond naar je luistert.

Deense koningin Margrethe is momenteel bezig met haar zomercruise, een soort werkvakantie waarin ze met haar jacht Dannebrog plaatsen in haar koninkrijk bezoekt. De honden zijn gezellig mee, de oudste – Tilly – is al een beetje op leeftijd en gelooft het allemaal wel, maar teckel Nelly is vief, een jaar of twee en in het bezit van alle raskenmerken: slim, eigengereid, autonoom, gezond ego en volstrekt niet onder de indruk van Hare Majesteit, toekijkend publiek, het programma of een wachtende bemanning.  

Bij een bezoek aan Koge was Nelly dan ook nog niet klaar met haar verkenningstochten op de kade en doof voor het verzoek om bij de baas te komen #oortjesvoordesier

Er werden enkele Deense dreigementen uitgesproken zonder enig effect, waarna Hare Majesteit het over een andere boeg gooide en Nelly kirrend probeerde te lokken. 

De belofte aan delicatessen deed de teckel van plan veranderen: ze liep zoet mee naar boord…

…en schonk een bemanningslid de grote gunst haar aan boord te mogen dragen, met haar licht verhitte baas (grijns van oor tot oor!) in haar kielzog. Well played, Nelly! 

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook