Walgelijk: Diana’s crash als pretparkattractie

Een zieke grap of schaamteloos cashen?

Lees ook

Een Amerikaanse ondernemer zonder enig gevoel dan wel fatsoen casht op de dood van de prinses door er een 'attractie' van te maken.

In de Amerikaanse staat Tennessee is in Pigeon Force een nieuw indoor-pretpark 'National Enquirer Live!' geopend. Het park is volledig gewijd aan spraakmakende artikelen uit de beruchte Amerikaanse tabloidkrant 'The National Enquirer'. Eén van de attracties bestaat uit een 3D-beleving waarin bezoekers de crash kunnen herbeleven waardoor Diana in 1997 verongelukte.

Initiatiefnemer Robin Turner liet het hele traject in 3D-computeranimatie nabouwen. Bezoekers van de installatie zien ook achtervolgende paparazzi opduiken. De felle flitsen van hun fotocamera’s hebben de chauffeur verblind, wat tot de crash leidde. Althans, dat is de theorie die Turner in de attractie naar voren brengt. De man schuwt de controverse niet. Bezoekers worden volop aangemoedigd hun mening te geven over allerhande complottheorieën over het drama. Zelf zegt hij dat het "smaakvol is en niet aanstootgevend" #eyeroll

Prinses Diana (1961-1997), de moeder van prins William en prins Harry en ex-partner van prins Charles, was een favoriet onderwerp van de Enquirer. Ze stierf op 31 augustus 1997 toen de Mercedes waarin ze passagier was, met zeer hoge snelheid een pilaar raakte van een tunnel bij de Parijse Pont de l’Alma. Haar vriend, de Egyptische miljonair Dodi al-Fayed, en chauffeur Henri Paul lieten eveneens het leven in de crash. Diana’s lijfwacht Trevor Rees-Jones was de enige overlevende. Chauffeur Paul bleek te veel te hebben gedronken en reed vanaf aanvang bij het vijfsterrenhotel Ritz al te hard. Hij probeerde zo vermoedelijk in de nachtelijke uren paparazzi-fotografen op motoren af te schudden.

De dood van Diana is niet de enige macabere ‘attractie’ in ‘The Nationale Enquirer Live!’. De boulevardkrant bracht in 1977 op haar voorpagina een foto van de open kist waarin de pas gestorven Elvis Presley lag opgebaard. Ook die bewuste cover komt in het park aan bod.

 

Foto's © BSR Agency, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook