Kroonprins Haakon reageert op ophef Märtha Louise

De Noorse kroonprins Haakon heeft gereageerd op de ophef rondom zijn zus Märtha Louise.

Lees ook

De Noorse kroonprins Haakon heeft gereageerd op de ophef rondom zijn zus Märtha Louise.

LEES OOK: Is Märtha Louise's sjamaan een charlatan?

Prinses Märtha Louise maakte onlangs bekend een relatie te hebben met sjamaan Durek Verrett, een mededeling die uiteraard niet onbesproken zou blijven. Nadat het paleis vrijdag al liet weten dat er een gesprek met Märtha Louise komt over het gebruik van haar titel bij commerciële activiteiten, laat nu ook haar broer Haakon weten te willen praten.

Titel

Tegenover de Noorse omroep NRK meldt hij het volgende: "We volgen op de voet wat er gezegd en geschreven wordt. Wat we willen is een dialoog met mijn zus, vooral over het zakelijke gebruik van haar titel.” Discussie hierover is ontstaan vanwege Märtha Louise's tournee met de sjamaan, die 'De prinses en de sjamaan' heet.

Media

Eerder zei de prinses zelf al dat het opgeven van haar titel niet aan de orde is. Ze hekelde ook de media die halve en hele onwaarheden zouden hebben geschreven over haar relatie. Haakon reageert daarop: „De koninklijke familie heeft een goede samenwerking met de media. De pers heeft een belangrijke functie in de Noorse samenleving.”

BRON: NRK, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook