Dít zijn de beautysecrets van ons Beautyspecial covermodel Anouk Smulders

Ze ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Maar wie denkt dat Anouk Smulders (44) uren voor de spiegel staat, heeft het mis.
Dít zijn de beautysecrets van ons Beautyspecial covermodel Anouk Smulders

Ze ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Maar wie denkt dat Anouk Smulders (44) uren voor de spiegel staat, heeft het mis. "Ik heb echt niet altijd tijd en zin om me op te maken. Ik ben niet zo van het tutten." 

tekst ANNE TONEN foto’s STEF NAGEL styling MANON DE BOER, BRITT GROOT visagie STELKE STOJANCIC met dank aan PREPBAR, AMSTERDAM

Er stralend uit blijven zien... Als geen ander weet Anouk hoe we dat het beste voor elkaar kunnen krijgen. “Het is me vroeger door mijn moeder, die jarenlang schoonheids- en kapsalons had, echt met de paplepel ingegoten. Ze zei altijd: ‘Je hebt maar één huidje en daar moet je je hele leven mee doen.’” Zuinig zijn op je velletje is belangrijk dus, maar hoe doen we dat? Gelukkig wil Anouk maar al te graag al haar beautygeheimen delen met Beau Monde. And we are all ears!

Merk je grote verschillen aan je lichaam nu je ouder wordt? “Mijn borsten zijn veranderd. In mijn jeugd vond ik het lastig dat ik zo’n laatbloeier was en op mijn 15de nog steeds geen bh’tje kon dragen. Ik had helemaal niks, was zo plat als een dubbeltje. Uiteindelijk begonnen ze te groeien en werden ze na het geven van borstvoeding nog twee cups groter. Bizar toch? Mijn gebeden zijn in ieder geval verhoord. Verder zie ik natuurlijk steeds meer rimpels en merk ik dat ik meer moeite moet doen om er goed uit te zien. Als ik vroeger twee keer per week naar de sportschool ging, had ik andere resultaten dan nu. Zo werkt dat natuurlijk ook met je huid.”

Hoe zorg je ervoor dat je huid blijft stralen? “Ik werk nog steeds als model, dus mijn huid is mijn product. Om de zes weken ga ik voor een onderhoudsbeurt naar Residence de Beauté, een huidcoach die mij goed onder handen neemt. Ik kom daar al jaren, dus ze weten precies wat mijn huid nodig heeft. Mesotherapie is een van de behandelingen die ik vaak onderga. Dat is een soort cocktail waarvan je huid een vitamineboost krijgt. Het pept op, je krijgt meer glans en bepaalde lijntjes worden minder zichtbaar. Een bindweefselmassage bij Bodyfix kan ik ook iedereen aanraden. Zo’n massage zorgt ervoor dat er vet wordt afgebroken en je bloedcirculatie beter wordt. Het fijne is dat je al na een paar behandelingen verschil ziet. Uiteraard moet je dat wel bijhouden, maar zo werkt dat met alles.”

Is er een product waar jij echt niet zonder kunt? “Ik zweer bij oogcrème. Momenteel gebruik ik whip, een nieuwe crème van Olaz die lekker vettig is en waardoor je dus een beetje glans op je gezicht houdt. Met name als je ouder wordt, zie je meer lijntjes om je ogen als je een droge huid hebt. Als je het vettig houdt met een goede oogcrème, vallen die lijntjes een stuk minder op.

Zonder welke make-upproducten ga jij echt de deur niet uit? “Ik heb een covercream waarmee ik oneffenheden in mijn gezicht wegwerk, zoals vlekjes in mijn gezicht en een klein littekentje onder mijn neus. Verder gebruik ik een bronzer en een beetje blush. Zo heb je wel een gezonde en frisse uitstraling, maar heb je geen oneffenheden. Tijd en zin om me op te maken heb ik trouwens niet altijd. Ik ga dus ook vaak genoeg make-uploos de deur uit. Daarbij vind ik het ook leuk om verschillende looks te hebben. Als ik elke dag make-up zou dragen, ben ik altijd hetzelfde. Best saai toch?"

Wil je jouw best kept beauty secret met ons delen? “Zo’n zeswekelijkse onderhoudsbeurt voor je huid. En dan heb ik het niet alleen over het gezicht, maar over je hele lijf. Ik geloof daar heilig in als je ouder wordt. Daarnaast is het belangrijk om goed in je vel te zitten. Ik merk dat, als het goed gaat met mijn kinderen, mijn familie en tussen mijn man en mij, ik meer straal. Als ik een shoot heb gehad, kan ik aan mezelf zien of ik een goede of slechte dag heb gehad. Dat welzijn in je hoofd heeft een grote impact en bepaalt sterk hoe je eruitziet.”

Tegenwoordig is het onder jonge meiden de normaalste zaak van de wereld om botox en fillers te gebruiken. Wat vind jij daarvan? “Laten we even vooropstellen dat iedereen lekker moet doen waar hij of zij zin in heeft. Wie ben ik om te zeggen dat je zoiets niet moet doen? Ik snap best wel dat, als je geen borsten of een heel dunne bovenlip hebt, je daar iets aan wilt doen. Maar... stel dat mijn dochter fillers zou willen? Ze is nog maar 9, maar mocht ze dat in de toekomst willen, dan zou ik zeggen wat ik denk en wat ik vind en dat ze goed moet onder- zoeken wat zo’n ‘ingreep’ allemaal met je doet. Die jonge meiden wil ik vooral adviseren zich nu niet zo druk te maken over hun uiterlijk. Dat doe je maar als je vijftig bent.”

Hoe zit het bij jou? “Zeg nooit nooit, maar doe vooral waar je gelukkig van wordt. Maar maken zulke behandelingen je echt gelukkiger? Ik weet het niet. Ik zou er in ieder geval voor zorgen dat, als ik het doe, het goed gebeurt en dat je het niet aan me ziet.”

Meer lezen? Het hele interview met Anouk staat in de Beau Monde Beautyspecial, die vanaf vandaag in de winkel ligt.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f29c148de302', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws