Oprah Winfrey doneert half miljoen en pizza aan school

Oprah Winfrey heeft haar gulle zelf weer eens laten zien.

Lees ook

Oprah Winfrey heeft haar gulle zelf weer eens laten zien.

LEES OOK: Prins William over Diana: 'Ongekend verdriet'

Oprah heeft de scholieren van de West Side High School in Newark eens flink verwend afgelopen vrijdag. Ze bezocht de school niet alleen onverwachts, maar trakteerde hen ook op 500.000 dollar én heel veel pizza. Het geld zal naar het naschoolse programma van de school gaan, zo meldt het  schoolhoofd Akbar Cook via social media.

Straat

Via via had de tv-personality gehoord dat Cook het programma 'Lights On' had opgezet, waarmee scholieren van de straat moeten worden gehouden door middel van het bieden van een veilige plek. Van 18:00 ’s avonds tot middernacht kunnen klasgenoten samen een potje basketbal spelen, videospelletjes doen, poolen, danspasjes oefenen of muziek opnemen.

Respect

Dat vond Oprah bewonderenswaardig:  „Iedereen heeft het altijd maar over de cijfers die kinderen moeten halen. Maar daar kun je het niet over hebben voordat je weet dat ze veilig zijn en zich veilig voelen. Ook moeten ze zich gerespecteerd en gewaardeerd voelen”, zo zegt ze. „Hierbij krijgen jullie een half miljoen dollar om dit werk voort te zetten, want jullie weten dat je op de goede weg bent. Ik zag wat het schoolhoofd deed en dacht: ’Nou, hoe kan ik dan het beste mijn steentje bijdragen?’”

BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook