Royal Wedding: lady Gabriella Windsor getrouwd!

Het is de derde Royal Wedding te St. George's Chapel in minder dan een jaar.

Lees ook

Toegegeven, het was niet zo'n multimediaal festijn als dat van prins Harry of prinses Eugenie. Maar toch: Windsor Castle, St. George's Hall én front row de Queen.

Niet slecht voor een achternichtje van Hare Majesteit. Lady Gabriella 'Ella' Windsor, dochter van prins Michael en prinses van Kent, trouwde vandaag in stijl met haar verloofde, Thomas Kingston. Het huwelijk werd gesloten door de Dean of Windsor, dominee David Conner, de huispriester van koningin Elizabeth te Windsor Castle. 

De bruid koestert haar traditionele, vrij conservatieve stijl (ze is uit te tekenen in high society designers als Catherine Walker, Claire Mischevani, Beulah London, al dan niet met een meeslepende Philip Treacy hoed) en zette die door in haar trouwjapon…

…van Luisa Beccaria, een ontwerper die koningin Máxima ook regelmatig draagt.

Gabriella pakte ook haar eerste tiaramomentje, met de mooiste familie-tiara van de Kents, die ook haar moeder regelmatig draagt. 

De bruid werd weggeven door haar vader, prins Michael van Kent.

Haar moeder arriveerde met haar broer, lord Frederick Windsor.

En met de Queen én prins Philip onder de gasten, was het toch nog een buitengewoon royal gezelschap…

…zeker gezien het feit dat ook prinses Anne was uitgerukt (in haar favoriete Burdapakje uit 1982), begeleid door haar broer prins Edward (midden) en haar man Tim.

Het was voor prins Harry om de hoek, dus hij kwam ook even langs voor zijn achternichtje. De dame in het blauw is Sophie Winkleman, de vrouw van lord Frederick, ze is het schoonzusje van de bruid en de moeder van een van de bruidsmeisjes, Maud.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door OVERDRESS VINTAGE ? ?UK (@overdressvintage) op

Aan schattige bruidskinderen geen gebrek: de bruid werd onder andere bijgestaan door haar nichtje, de eerder genoemde Maud Windsor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wedding Inspiration For Brides (@inside_bridal) op

Gabriella is de 52ste in de lijn van troonopvolging en op haar 38ste is ze een van de oudste royal bruiden (die voor het eerst trouwt) in lange tijd: ze heeft jaren besteed aan een mooie carrière opbouwen in communicatie en de journalistiek.

De spotlights heeft ze altijd gemeden, zodat het zuur voor haar was dat haar ex-vriend Aatish Taseer in Vanity Fair uit de school klapte over hun capriolen te Kensington Palace.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Blog Casamento NOIVA DE EVASÊ (@noivadeevase) op

Thomas (40) is financier en directeur van Devonport Capital, een bedrijf dat zich specialiseert in het financieren van bedrijven in 'pionier-economieën'. Hij scharrelde eerder met Pippa Middleton en is, toen er niet meer gezoend werd, goed bevriend gebleven met Pippa en haar latere man James Matthews. Thomas en Gabriella zijn sinds 2015 samen, hij vroeg haar vorig jaar in augustus ten huwelijk op het Isle of Sark.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Press Association (@pa) op

Prins Harry, vast dolgelukkig even tussen de luiers uit te kunnen, praatte zijn oma bij over zijn gebroken nachten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?The Guests?Queen Elizabeth, Duke of Edinburgh, Prince Micheal and Princess Micheal of Kent, Princess Anne, Lord and Lady Frederick Windsor, Duke and Duchess of Gloucester, Lady Rose Gilman, Lady Sarah Chatto, Lady Helen Taylor, Lady Amelia Windsor, Duchess of York, Princess Beatrice and Eduardo Mapelli, Pippa and James Matthews, Carole and Micheal Middleton, James Middleton and his girlfriend, Earl of Wessex, Prince Harry. #royalwedding #royal #royalty #britishroyalty #royalfamily #royalfamilies #britishroyalfamily #britishroyals #princess #prince #king #queen #qeenelizabeth #royalstyle #duchessofcambridge #duchessofyork #princessbeatrice #princessanne #princeharry #princewilliam #royals #style #wedding #weddingdress

Een bericht dat is gedeeld door @ galleryof_europeanroyals op

En verder was er veel familie en waren er vrienden, zoals de Middletons.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Polka Popp (@yorksisterscloset) op

Prinses Beatrice zag er beeldig uit in een Selfportrait en kwam met haar nieuwe vriend Eduardo naar de bruiloft. Ze leek St George's Chapel alvast te inspecteren, als potentiële eerstvolgende Royal Bruid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Windsor Royals (@royalsofgreatbritian) op

De hertogin van York was er ook en zag er eerlijk gezegd meer uit als de moeder van de bruid dan de moeder van de bruid zelf.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Royalty ?? (@cndroyalty) op

Prinses Michael de Flamboyante was voor haar doen buitengewoon ingetogen gekleed en gedroeg zich evenredig tam, zodat iedereen zich afvroeg of er iets met haar aan de hand was.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @monachy19 op

Maar prinses Michael won het qua look nog altijd van lady Amelia Windsor die in deze creatie uitrukt #worstdressed.

Na het jawoord vertrok het gezelschap naar Frogmore House voor besloten feestelijkheden. A good time was had by all, we're sure.

 

Foto's © PA Images, The Royal Family 

Laatste nieuws

Zie ook