Is Märtha Louise’s sjamaan een charlatan?

Niet alleen het hof heeft wat vragen over de kleurrijke nieuwe vriend van de prinses.

Lees ook

Zó lekker gewoon gebleven! Noorse prinses Märtha Louise haalde zelf haar nieuwe vriend sjamaan Durek Verrett op van vliegveld Gardermoen.

Niet bekend is of de nieuwe liefde van Märtha Louise ook aan het hof zal worden ontvangen. Koning Harald en koningin Sonja zijn weliswaar vrij ruimdenkend, maar zouden toch wat moeite hebben met sjamaan Durek Verrett, zelfverklaard 'spiritueel gids', 'begaafd healer' en 'global ambassador van de liefde'. Vooral omdat sommige mensen hem beschouwen als een charlatan.

Volgens LA Weekly is Verrett 'een urban sjamaan in Los Angeles, die voortkomt uit geslachten die zich bezig houden met Haïtiaanse voodoo en inheemse Noorse geneeskunst'. Durek shopt, niet gehinderd door keuzestress, uit een schier eindeloos aanbod aan 'universele helende energieën en beroept zich op een waar smorgasbord van Kaballah, Maori, Huna, Mahayana boeddisme en oorspronkelijke tradities.' Toe maar.

© Shaman Durek

Durek is een goede bekende van kwakzalverij-aanbidster Gwyneth Paltrow en is de zoon van een Afrikaanse-Haïtiaanse vader en een Oost-Indisch-Noorse moeder. Hij zou al op zijn twaalfde aan zijn sjamanistische studies zijn beginnen, als 'spiritueel erfgenaam' van zijn overgrootmoeder.

© Shaman Durek

De prinses noemt hem "mijn tweelingvlam", hij spreekt over haar als iemand die "pure acceptatie heeft voor mijn multidimensionale zelf. Niet alleen de sjamaan, maar ook de vrouw in me, de sterke man in me, het kleine jongetje, ET, de jaguar, de wetenschapper, de engel en meer. Allemaal worden ze bemind door deze Godin die ik eer en aanbid." Het setje zal de komende weken door Noorwegen trekken en nodigt mensen uit om mee te gaan op hun 'reis naar de mysteries van het leven.'

© Shaman Durek

Nu is er niemand die hoogsensitieve prinses haar nieuwe geluk misgunt. Maar hoeveel liefde en goede bedoelingen het stel ook de wereld inslingert, er zijn wel degelijk nog wat vragen over de exclusiviteit waarmee Durek, goeroe van buitengewoon veel knappe dames, zijn liefde deelt en de claims die hij maakt.

© Shaman Durek

Zo meldt de site Vantru dat Verrett beweert "speciale gaven te hebben die op een of andere manier herstel kunnen faciliteren voor mensen met kanker, leukemie en andere varianten van ernstige ziekten en symptomen met zogenaamde 'sjamanistische technieken'.

© Shaman Durek

Hij beweert te zijn onderwezen door zijn grootmoeder en ene Suzanna von Radic, prinses van Kroatië, in de sjamanistische kunsten. Zijn oma was echter al overleden toen hij werd geboren en de 'prinses van Kroatië' blijkt een ordinaire oplichtster te zijn. Over zijn onbezoldigde idealen zijn ook nog wel wat vragen, sinds hij schielijk een filmpje offline haalde waarin hij pochte over zijn BMW-jeep, Louis Vuitton tas en zijn villa met zwembad.  

Het is een kwestie van afwachten of de prinses 'het licht van haar leven' heeft gevonden of is gevallen voor een lepe gast die volgens zijn LinkedIn eerder 'high fashion model was, een tv-show in Tel-Aviv had, danste voor MTV's The Grind', werkte als VJ, werkte in de casting business en in de reclamewereld, in het Assaf Harofeh Medical Center in Israël sjamanistisch bezig was met kinderen met kanker en een radioprogramma presenteerde.

© Shaman Durek

Dureks roeping als sjamaan zou zijn voortgekomen uit een bijna-doodervaring na nierfalen waardoor hij maanden in coma werd gehouden en eenmaal wakker een jaar niet kon lopen. Hij is óf een bijzonder mens óf Noorwegen heeft haar eigen Greet Hofmans te pakken.

 

Foto's © BSR Agency, tenzij anders aangegeven

Laatste nieuws

Zie ook