Cadeautje aan jezelf: een tripje naar het bizar mooie Fairmont Royal Palm Marrakech

Het is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je je wil baden in luxe

Lees ook

Het is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je wilt baden in luxe, maar Marokko heeft wel degelijk zo z’n plekken waar dat kan. En niet zo’n beetje ook. Beau Monde mocht op bezoek bij het Fairmont Royal Palm Marrakech, een van de meest weelderige hotels in de koningsstad Marrakech.

We rijden Marrakech binnen met z’n prachtige zacht blauwe lucht. Onderweg naar het Fairmont Royal Palm Marrakech, waar we zullen verblijven, komen we de mooiste landschappen tegen. We noemen bijvoorbeeld hysterisch mooie uitzichten op het Atlas Gebergte – deze alleen al zijn een cadeautje. Toch doet de de statige ingang van het prestigieuze vijfsterrenhotel waar we zullen verblijven ons niet minder verbazen. Je weet meteen: hier is het meer dan goed toeven. 

Pracht en praal

In het Fairmont zijn er 134 kamers en 10 royale villa’s, gelegen aan de voet van het Atlas-gebergte. De kamers zijn stuk voor stuk het toppunt van design, je weet wel: Marokkaanse tegels, bijzonder aardewerk en het mooiste linnen. De badkamers zijn het uitlichten waard, met hun enorme stenen baden, dubbele douches en de meest luxe badproducten die je ooit hebt uitgeprobeerd. Only the best for the best (of eigenlijk: the richest), dus het zal je dan ook niet verbazen dat vele celebrities en royals je al voor gingen naar dit fenomenale hotel. Maar ook buiten de hotelkamers is het resort een en al pracht en praal: overal verse bloemen en olijfbomen, lampjes langs de looppaden die ’s avonds voor een magisch effect zorgen en de prachtige lichtroze wolken in de lucht… die krijg je er gratis bij.

Spa

De serene sfeer van het resort moet ervoor zorgen dat iedereen die hier komt volledig tot rust kan komen. Want ja, het miljonairsleven is nou eenmaal niet zo makkelijk. En tot rust komen betekent overigens niet alleen luieren bij een van de vele zwembaden die het resort rijk is. Je kunt ook kookles volgen of een lesje pilates of tai chi volgen. Als je daarna helemaal kapot bent van de inspanning boek je een luxe treatment in de bizar mooie spa. Aanrader: een traditionele hammam behandeling, waarbij je wordt gewassen met allerlei zelfgemaakte zepen en oliën.

Gemak

De Agafay woestijn en de Medina liggen dan wel verleidelijk dichtbij en die moet je dan ook zeker bezoeken, maar het is door de vredige sfeer en omgeving toch ook verleidelijk om dagenlang op het resort te blijven hangen. Alles is voor jouw gemak ontworpen. Wil je naar een van de zwembaden aan de andere kant van het resort? Trommel dan gewoon even je persoonlijke buggy op, die komt je halen en zet je netjes af. Wil je je golfskills upgraden? Geen probleem, dat kan bij de luxe Golf & Country club en het enorme golfresort (75 hectare!) achter het hotel. Wil je barbecueën? Bel de receptie en alles wordt voor je geregeld.

Wonen

We kunnen ons zo ergens voorstellen dat je hier niet alleen wil zijn voor een paar dagen vakantie. Dat komt goed uit, want dit vijfsterren hotel doet ook aan geweldige real estate. Op dit moment worden er rondom het golfresort prachtige terreinen te koop aangeboden, waar residenties zullen komen die helemaal naar jouw smaak kunnen worden gebouwd en ontworpen. De woningen op het Atlas-terrein kijken uit op het Atlasgebergte en worden op maat gemaakte woningen op percelen van maximaal één hectare. Hier is ook de mogelijkheid tot het kopen van een aangrenzend perceel waar je bijvoorbeeld een privé-spa, tuinhuis of een zwembad kunt laten bouwen. De woningen op het Oliveraie terrein zijn dichtbij het hotel gelegen, en daardoor geschikter voor gezinnen met kinderen. Elk huis biedt een spectaculair uitzicht op de bergen en de golfbaan, compleet met een privézwembad, een aangelegde tuin en ruime terrassen en buitenruimte. De woningen op het Ocre-terrein zijn meer compact en liggen op het zuiden of westen met uitzicht op de zonsondergang op de golfbaan of de bergen. Ze zijn allemaal gebouwd in de stijl van een loftvilla en liggen in prachtig aangelegde en ommuurde tuinen. Een Ocre-accommodatie is ideaal voor mensen die hun huis willen verhuren wanneer ze niet in het hotel verblijven.

Klinkt dit je als muziek in de oren? Er worden speciale trips georganiseerd zodat je de terreinen en de omgeving kan komen bekijken!

Royal Fairmont Palm Marrakech is een absolute topnotch locatie en je zult je verblijf er dan ook niet snel vergeten! Wil je meer weten over dit hotel of de villa's die verkocht gaan worden? Klik dan hier.

Laatste nieuws

Zie ook